Digidexo.com

Problemer med reseptivt språk

Problemer med reseptivt språk


Et barn som har reseptive språkvansker har problemer med å forstå og behandle ting som andre folk sier til dem. Dette skaper en rekke problemer for barnet så vel som for dem som har ansvar å heve eller utdanne ham. Hvis du mistenker at barnet ditt har denne lidelsen, bør du ha ditt barns hørsel sjekket for å utelukke hørselstap.

Symptomer

Et barn med mottakelig språkforstyrrelse kan synes å ikke være lytter når du snakker til henne. Du kan merke at barnet synes å være uinteressert når du leser historien bøker til henne eller være ute av stand til å forstå noe, men de mest grunnleggende setninger. Barnet kan være ute av stand til å følge muntlige instruksjoner og gjenta ord eller setninger tilbake til deg.

Expressive Language Disorder

Mottakelig språkforstyrrelse går ofte hånd i hånd med ekspressiv språkforstyrrelse. Dette betyr at barnet har problemer med å uttrykke seg selv, ved hjelp av ord når du snakker eller ofte søker etter den rette. Han kan gjøre grammatiske feil og stole på korte og enkle setninger, å falle tilbake på vanlige fraser. Han kan også være ute av stand til å holde en samtale.

Årsak

Årsaken mottakelig språkforstyrrelse er vanligvis ukjent, og legene kan tilskrive den til en utviklingsforstyrrelse selv om det noen ganger stammer fra en hjerneskade. Mottakelig språkforstyrrelse er vanlig hos barn med autisme, hørselstap og andre lærevansker. Lidelsen ikke vanligvis indikerer en mangel på intelligens.

Behandling

Oppsøke ditt barns barnelege, et barn helsesøster eller en tale patolog for å behandle barnets tilstand. Den profesjonelle kan gjennomføre hørselstester for å sikre at problemet ikke høre-relatert, teste barnets forståelse og observere ham i ulike settinger før en diagnose. Hvis barnet ikke har mottakelig språkforstyrrelse, kan han ta tale og språk terapi som behandlingsmetode. Psykologisk terapi eller rådgivning kan også være nødvendig fordi barnet kan utvikle emosjonelle og atferdsmessige problemer på grunn av frustrasjon med sykdommen.