Digidexo.com

En diett for Psoriasis artritt

Psoriasis artritt er en betennelsestilstand i leddene som kan påvirke folk med psoriasis. Begge forholdene er knyttet til autoimmune systemet og innebærer en immunrespons som skader friske celler og vev. Genetikk kan spille en betydelig rolle i utviklingen av begge lidelsene, men en viss protein som kalles TNF er også tenkt å bidra til betennelse i leddene. Selv om det ikke er en kur for psoriasis artritt, kan riktig kosthold kan hjelpe din tilstand.

Variety

Å spise et bredt utvalg av matvarer er en av de beste valgene du kan gjøre for din psoriasisartritt. Dette betyr ikke at chips, kaker, kjeks og andre svært bearbeidet mat - sørg for at kostholdet ditt er godt balansert med frisk frukt og grønnsaker, hele korn, magre meieriprodukter og magert kjøtt. Du vil ha en god blanding av karbohydrater, proteiner, fiber, fett (flerumettet og enumettet), vitaminer og mineraler.

Prøv å innlemme en rekke farger når du velger frukt og grønnsaker. Se etter dype greener, lyse røde, levende appelsiner og levende gult. Ved å spise et mylder av farger, vil du forbruke mer mangfoldig utvalg av vitaminer og mineraler.

Når du velger kjøtt, velg fjærfe, magert rødt kjøtt og fisk. Kaldt vann fisk er noe av det beste, siden de er rike på omega-3 fettsyrer, så spiser laks, tunfisk, makrell og sardiner. Med meieri, drikke skummet melk og spise fettfattig ost og yoghurt, men bruker selv disse meieriprodukter i moderate mengder. Og unngå eggeplommer hvis det er mulig. Du ønsker å begrense både mettet fett og kolesterol.

Salt

For mye salt kan forverre psoriasisartritt, så sørg for å begrense inntak av natrium. Prepackaged måltider, hermetisert supper, hermetiske grønnsaker og frosne matvarer er alle fylt med salt, så prøv å unngå dem. Vurdere å fjerne saltbøsse fra middagsbordet, spesielt hvis du har en tendens til salt maten ut av vane.

Sukker

Det er viktig å begrense sukkerinntak, spesielt raffinert sukker. Søtet frokostblandinger, kjeks og bakevarer er høy i sukker, så bruk holdenhet når du spiser denne type produkter.

Regelmessige måltider

Med psoriasisartritt, må du spise på en jevnlig basis, selv om du prøver å slippe noen pounds. Sørg for å spise frokost, lunsj og middag samt sunn snacks mellom måltidene. Ved å spise regelmessig, vil du ikke bare unngå overspising, men også holde energinivået opp.