Digidexo.com

Symptomer og behandlinger av Hauger

Symptomer og behandlinger av Hauger


Hauger, også kjent som hemorroider, er hovne årer i anus og lavere rektum. De er en relativt vanlig sykdom; omtrent halvparten av voksne har hatt dem ved 50 år, ifølge Mayo Clinic. Hauger har ulike årsaker, blant annet overdreven straining under en avføring og ekstra press på disse årene mens hun var gravid. Det finnes to typer hauger - internt og eksternt - og dine symptomer kan variere noe avhengig av hvilken type du har. Over-the-counter behandlinger vanligvis kan gi lindring fra hauger.

Interne Piles Symptomer

Innvendige peler er plassert inne i endetarmen, slik at de ikke kan sees eller filt inntil strai eller irritasjon skader overflaten av hemoroide og gjør det blø. Denne blødningen er den vanligste symptomet på påler, ifølge Mayo Clinic. Noen ganger kan for mye belastende presse en intern haug gjennom analåpningen og forårsake generell smerte, ubehag og irritasjon. Dette kalles en utstående eller prolapsed hemorrhoid.

Eksterne Piles Symptomer

Eksterne hauger ligger under huden i anus området. Hvis de blir irritert de kan klø og blø. Av og til, samler blodpropper og i en ytre pel, forårsaker ekstrem smerte, hevelse og inflammasjon, i henhold til de Mayo Clinic. En øm eller vond klump i anus området og lekkasje av avføring er andre mulige symptomer på peler.

Behandlinger

Hvis dine hauger ikke forårsaker store ubehag, kan legen anbefale å behandle dem med over-the-counter kremer, stikkpiller eller pads som inneholder ingredienser som trollhassel eller hydrokortison som lette smerter og kløe, ifølge Mayo Clinic. Soaking i hyppige varme bad og bruke kjøleelementer til anus kan også gi lindring.
Hvis disse behandlingene ikke virker, er det minimalt invasive alternativer, inkludert gummistrikk søksmål, noe som fører til at hauger å falle av i løpet av noen dager; en kjemisk injeksjon som krymper de hauger; og koagulasjon, som gjør interne hauger stivne og krympe, ifølge Mayo Clinic.

Kirurgiske alternativer

Hvis mindre invasive alternativer mislykkes, eller du har store hauger, kan legen anbefale kirurgisk behandling for hauger. Ett alternativ, en hemorrhoidectomy, innebærer fjerning av overflødig vev som forårsaker blødning. Dette er den mest effektive måte å fjerne peler, men også for øvrig mest utsatt for komplikasjoner, ifølge Mayo Clinic. Et annet kirurgisk alternativ, stifting, virker ved å blokkere blodtilførselen til hemorrhoid vev. Det er vanligvis mindre smertefullt og gir mulighet for en enklere gjenoppretting enn en hemorrhoidectomy gjør det, men det har en høyere sjanse for hauger gjentakende.

Advarsel

Selv om blødning under avføring indikerer ofte hauger, kan det også være et symptom på mer alvorlige forhold, inkludert tykktarmskreft og analkreft, ifølge Mayo Clinic. Hvis hauger symptomer er ledsaget av en endring i avføringsmønster, eller hvis du begynner passerer svart eller rødbrun avføring, blodpropp eller avføring blandet med blod, bør du kontakte legen din umiddelbart, da disse skiltene kan tyde på mer omfattende blødning i fordøyelseskanalen.