Digidexo.com

Hva er gurkemeie?

Gurkemeie, eller Curcuma longa, er en plante i ingefær familien som vokser i tropiske og subtropiske strøk. Krydderet laget plantens rhizome (en rootlike underjordisk stengel) er et fast innslag i indisk mat. Gurkemeie er også en potent medisin mye brukt i Ayurveda og tradisjonell kinesisk urtemedisin. Moderne medisinske studier har funnet at en kjemisk forbindelse i gurkemeie kalt curcumin er den mest biologisk aktive komponent i anlegget. Studier som undersøker dette sammensatte helbredende egenskaper er pågående. På grunn av løftet det viser i behandling og forebygging av en rekke sykdommer, har curcumin --- også kjent som gurkemeie ekstrakt --- blitt et populært kosttilskudd.

Skjemaer

Gurkemeie ekstrakt er tilgjengelig i flytende og pulver former. Det flytende produkt (typisk en blanding av curcumin, korn alkohol og vann) blir fortynnet med vann og drukket. Pulverisert gurkemeie selges i kapsler eller i bulk. Størstedelen ekstrakt kan bli oppløst i vann og drukket, tilsettes til næringsmidler eller tatt sublingualt (under tungen).

Kreft-bekjempelse egenskaper

Ifølge Linus Pauling Institute Micronutrient Information Center (MIC), har gurkemeie ekstrakt hell arrestert utbredelsen av ulike kreftformer i studier med dyrkede celler. I dyrestudier har forskere funnet oral gurkemeie ekstrakt for å hemme utvikling av tykktarm, mage, lever og oral cancer. Det har også vist seg særlig lovende i studier på mennesker for behandling av kreft i mage-tarmkanalen.

Anti-inflammatoriske egenskaper

MIC bemerker at gurkemeie ekstrakt har vist anti-inflammatoriske egenskaper i cellekultur og dyrestudier. En studie på mennesker med revmatoid artritt lider fant at to uker med tilskudd med gurkemeie ekstrakt resulterte i symptomlindring kan sammenlignes med det som tilbys av to ukers behandling med ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler fenylbutazon.

Antiplakkdannende egenskaper og Alzheimers sykdom

I Alzheimers sykdom, innskudd som kalles amyloid plakk akkumulerer i hjernen. MIC rapporterer at gurkemeie ekstrakt redusert amyloid plakk dannelse, redusert betennelse og forbedret minnefunksjon i dyrestudier. Kliniske studier er i gang for å vurdere hvor effektive oral gurkemeie ekstrakt er i hemme utviklingen av Alzheimers sykdom hos mennesker.

Dosering

Ifølge MedlinePlus, mottar den gjennomsnittlige person i India en daglig dose på 60 til 200 milligram av curcumin ganske enkelt ved å spise mat som inneholder gurkemeie. MIC bemerker at studier har vist gurkemeie ekstrakt å være trygg i enkle doser på opptil 12 gram og pågående doser (over en tremånedersperiode) på opptil åtte gram. Kan imidlertid urolig mage, kvalme og diaré følge disse forhøyede doser.

Sikkerhet

Gurkemeie ekstrakt kan føre til fordøyelsesproblemer og kan forverre Gallblære forhold, spesielt i høye doser. Også har sin sikkerhet for gravide og ammende kvinner ikke fastslått. For best resultat, diskutere gurkemeie ekstrakt med din lege eller alternativ medisin utøveren før du starter et kurs i behandling, og følge produsentens instruksjoner om dosering.

Andre bruksområder

Curcumin er det sammensatte som gir gurkemeie sin karakteristiske gyllen gul farge. Fordi det er både livlige farger og trygg å spise, er gurkemeie ekstrakt en ideell mat fargestoff. Sennep, margarin, ost og en rekke andre matvarer skylder sin gule farge til gurkemeie ekstrakt.