Digidexo.com

Hva er psylliumfibre?

Hva er psylliumfibre?


Leger har lenge visst viktigheten av å inkludere fiber i kosten, og mange anbefaler en diett høy i fiber fra frukt, grønnsaker og helkorn. Fiber kosttilskudd er også effektive. Psylliumfibre er den viktigste ingrediensen i flere over-the-counter fiber produkter som har blitt brukt i flere tiår.

Beskrivelse

Psyllium er fiber skrelle av frø av en plante også kjent som Plantago ovata. Det er et medlem av Banan familien og er også kjent som ispaghula og isapgol.

Geografi

Plantago ovata er innfødt til Asia, Middelhavet regionene og Nord-Afrika. Forsyninger av skall for det amerikanske markedet er importert hovedsakelig fra India. Jordbrukspraksis er ikke alltid sikker, og importert psyllium kan fumigated ved sin ankomst til amerikanske havner. Organisk Psyllium er tilgjengelig hvis du har spørsmål om renhet.

Funksjon

Psylliumskall inneholder løselig fiber, ligner på løselig fiber i havre. Denne fiberen er ikke fordelt når den passerer gjennom fordøyelseskanalen. Det blir gelatinaktig når de blandes med vann og gir bulk, som beveger mat gjennom tarmen lettere. Ett hundre gram psyllium gir 71 gram løselig fiber. Ett hundre gram havre gir bare fem gram løselig fiber.

Resultater av studier av Veterans Affairs Medical Center og University of Kentucky, og Procter & Gamble Company ble publisert i American Journal of Clinical Nutrition. De angir at psyllium er effektive i å senke LDL-kolesterol ved å redusere absorpsjonen av gallesyrer og fettstoffer i blodet.

Funksjoner

Selv om den er merket som et avføringsmiddel i henhold til FDA regler, psylliumskall er fiber bare og ikke en sann avføringsmiddel. Psyllium fremmer regularitet og fordøyelses helse gjennom sin løselig fiber aktivitet fremfor mykgjørende eller kondensering av mat blir fordøyd den måten et avføringsmiddel gjør. Metamucil®, Fiberall® og Serutan® inneholder store mengder psylliumfibre (kapsler er 100 prosent psyllium), og korn Bran Buds® og Heartwise® har høy psyllium innhold. Psylliumskall inneholder glykosider og planteslim som brukes i enkelte bearbeidede matvarer for å tykne og forbedre tekstur. Psyllium fortykningsmidler kan være oppført på mat etiketter under produsentens navn for teksture agent.

Psyllium er tilgjengelig over disk under mange merkevarer og generiske legemidler som et pulver, som wafere og i kapselform. Psyllium krever mye vann fordi det "sveller" 10 til 20 ganger sin størrelse fordi det absorberer vann og kan utgjøre en kvelningsfare uten nok væske.

Betraktninger

Psyllium er lett å ta og billig. Oppblåsthet og gass kan oppstå som kroppen justerer seg til å behandle den økte fiber. Dette kan reduseres ved å følge produkt doseringsinstruksjonene, som begynner med en liten dose, og øker etter behov.