Digidexo.com

Hvordan håndtere Staph Infeksjon

Staphylococcus, eller staph, er en stamme av bakterier som kan forårsake helseproblemer. Selv om en staph infeksjon kan forårsake ingen problemer og kan helbrede seg selv, kan noen staph infeksjoner være dødelig. Den beste måten å håndtere en staph infeksjon er å ta forebyggende behandling, slik at man ikke oppstår i første omgang. Dette innebærer å betale ekstra oppmerksomhet til hygiene. Siden staph infeksjoner kan spre seg, er det viktig ikke å dele personlige elementer, for eksempel håndklær, og bruke sko i våte områder som andre deler, for eksempel et offentlig basseng. Hvis en staph infeksjon oppstår, det er skritt du kan ta for å håndtere det.

Hvordan håndtere Staph Infeksjon

•  Identifiser området som en staph infeksjon. Med en staph infeksjon, kan det være rødhet, hevelse, en abscess eller et boil.The området kan bli fylt med puss, og drenering kan forekomme. Selv om en staph infeksjon kan forekomme i noen, folk med diabetes, nyfødte, mødre som ammer og rusmisbrukere har høyere risiko. Hvis en hud sår er mindre, kan det være lurt å behandle det hjemme. Hvis du ser mye av misfarging, pus eller annen betennelse, vil du ønsker å gå til legen.

Vask forsiktig berørte området med en mild såpe og vann, og forsiktig klapp tørr. Renhold vil bidra til å forhindre vekst av bakterier.

Påfør et tynt lag med en aktuell antibiotisk salve, for eksempel Neosporin eller Polysporin. Neosporin og Polysporin er tilgjengelig over disk på drugstores. Dekk med et plaster. Dette vil holde bakterier fra å komme inn i det berørte området.

Monitor infeksjonen. Hvis det begynner å bli verre, hvis det blir mer smertefull eller hvis du føler deg dårlig, ring din lege.
Noen staph infeksjoner vil kreve bruk av reseptbelagte antibiotika. I noen tilfeller vil en abscess må være fagmessig drenert. En alvorlig staph infeksjon kan føre til døden, så ikke nøl med å oppsøke lege hvis en hud såret ikke blir bedre, eller hvis tilstanden forverres.