Digidexo.com

Medisiner for behandling av skabb

Skabb er en kløende angrep av det ytre laget av huden forårsaket av mikroskopiske skabb midd. The Centers for Disease Control bemerker at skabb er nesten alltid overføres gjennom direkte, langvarig, fysisk kontakt med en smittet person.

Reseptbelagte medisiner er nødvendig

Medikamenter for behandling av skabb bør ikke være av den over-the-counter variasjon; CDC sier at bare reseptbelagte medisiner som oppnås gjennom et helsepersonell er bevist å effektivt behandle skabb.

Førstelinjebehandling

Mayo Clinic eksperter sier reseptbelagte topicals permetrin og crotamiton blir ofte brukt til å behandle skabb. The US Food & Drug Administration har godkjent permetrin lotion for disse 2 måneders alder og eldre. Crotamiton krem ​​er godkjent for bruk hos voksne.

Andrelinjebehandling

Second-line (eller alternativ) medisiner for behandling av skabb kan inkludere lindan, en aktuell lotion som bør forskrives nøye på grunn av mulige nevrologiske bivirkninger, bemerker FDA (Ressurser). Den muntlig stoff ivermectin kan brukes når aktuelle behandlinger mislykkes eller ikke kan tolereres.

Behandling Protocol

Aktuell medisinering for skabb brukes på hele kroppen fra halsen og ned, ifølge Mayo Clinic. Det er da igjen på i et visst antall timer (vanligvis rundt åtte) og vaskes av.

Andre Skabb Treatment Spørsmål og svar

The Mayo Clinic sier de fleste leger anbefaler samtidig behandling av dem som bor med en infisert person. Reinfestation hindres av hvitvasking alle personlige eiendeler, eller lagre dem utenfor hjemmet i to uker for å drepe skabb midd som somle i bomiljø (Ressurser).