Digidexo.com

Tegn og symptomer på en Sinus Hodepine

En sinus hodepine er bare en hodepine som noen erfaringer på grunn av en betennelse av membraner i bihulene. Men ifølge Mayo Clinic, er ikke alle hodepine som oppstår mens du lider av en forkjølelse, influensa eller bihulebetennelse er faktisk lomme hodepine. Mange ganger, er det noe helt annet som forårsaker en person til å lide en hodepine i løpet av en sykdom, noe som gjør identifisering av symptomene ganske viktige.

Pain

Den mest åpenbare symptom på en sinushodepine er tilstedeværelsen av smerte. Denne smerten kan føles som en vanlig hodepine, kjører fra mild til alvorlig, og reagere på standard behandling for denne type tilstand, for eksempel ibuprofen eller paracetamol. Imidlertid vil det vanligvis være ledsaget av andre symptomer som er indikativ for en sinus-hodepine. Denne smerten vil typisk føle verre, ifølge Mayo Clinic, når hodet ikke lenger holdes i oppreist stilling, som vokser i intensitet som en person legger seg ned eller bøyer seg.

Trykk

Mesteparten av tiden er denne smerter også forbundet med en slags trykk i en persons hode. Noen ganger, kan trykket bli følt bærer ned på kinnene, som om bihulene selv er full, men det er faktisk betennelse av membraner som forårsaker sensasjon. Andre ganger dette presset føles like over øynene, som stråler opp i pannen. Dette presset kan også bli følt som en følelse av fylde i ørene. Og mye som smerten i seg selv, vil trykket eller fylde variere fra subtile til intense.

Discharge

Ifølge Cleveland Clinic, for folk flest smerter og press i forbindelse med en sinus hodepine vil også komme med en viss mengde rennende nese, eller slim. Dette slimet kan være grønnaktig til gulaktig i hue, eller kan inneholde hint av blod.

Andre symptomer

Det er ikke uvanlig for en person med en sinus hodepine til også lider av andre symptomer ofte forbundet med en sykdom, som feber, hoste, sår hals og tretthet. Dette er spesielt tilfelle når sinus hodepine er forårsaket av en forkjølelse eller influensa. For noen mennesker, kan deres sinus hodepine være et resultat av allergi eller en bakteriell infeksjon, så de kan ikke vise symptomer som hoste, sår hals eller tretthet.

Fravær av symptomer

Det er også gunstig å forstå symptomer som mangler fra hodepine til bedre å forstå hvorvidt det virkelig er en sinus hodepine. Andre hodepine, for eksempel migrene og spenningshodepine, vil vise andre symptomer som er tegn på deres spesifikke forhold. Med migrene, vil en person som vanligvis opplever en økt følsomhet for lyd og lys, kvalme og en isolert smerte til den ene siden av hodet (men kan også skje på begge sider). Med spenningshodepine, vil en person ikke føler smerte eller press i løpet av bare pannen, kinnene og pannen, men også kjører nedover nakken og i skuldrene. Det kan også selv løpe opp i hodebunnen. Hvis noen av disse spesielle symptomer på enten type hodepine er filt, kan du bli lider av noe annet enn en sinus hodepine.