Digidexo.com

Vanlige fordøyelsesproblemer hos spedbarn

Vanlige fordøyelsesproblemer hos spedbarn


Som ny forelder, det er mange ting å stri med fra å få babyen til å sove hele natten for å roe en urolig mage. Det er mange vanlige fordøyelsesproblemer spedbarn kan forholde seg til, mange av dem er lett å fikse, og ingenting å bekymre seg for. Betalende oppmerksomhet til ledetråder, og holde et øye med babyens rutine kan lett løse felles problemer med fordøyelsen.

Spytter opp

En av de mest vanlige spedbarn mage problemer er når babyen spytter ofte. Refluks er når magen ikke har startet en vanlig klemme mønster som blir magen i fordøyelsen rytme. Parents.com sier at dette gir melk til å sitte i babyens mage lenger enn normalt, og fører til at barnet å spytte opp eller har reflux. Mange ganger reflux arbeider seg ut i løpet av et par måneder. Hvis du føler at barnet ditt er å ha en hard tid fôring, har hikke ofte, eller problemer med å puste, sørg for å ta kontakt med barnelege for å diskutere hva som skjer. Å sørge for å rape hver gang etter feedings kan hjelpe reflux.

Gastroøsofageal reflukssykdom

Gastroøsofageal reflukssykdom (GERD) oppstår når en infeksjon eller visse medisiner føre til spiserøret å bli betent. Kidshealth.org finner at esophageal sphincter, som er ventilen mellom spiserøret og magesekken, slutter å fungere godt slik at mageinnholdet til å sikkerhetskopiere. Dette kan føre til en baby å ha reflux og også ubehag, som halsbrann. Ved å endre kosthold og livsstil, kan GERD bli behandlet. I noen tilfeller kan medisiner være nødvendig.

Oppkast

Mange ganger årsaken oppkast hos babyer er en infeksjon i magen eller tarmen. Parents.com antyder vanlige virus kan være å klandre, med oppkast og feber eller diaré. Mange ganger en vanlig infeksjon vil klare opp uten medisiner i et par dager. Hvis en baby har problemer med å spise, ikke er å fylle så mange bleier, eller virker dehydrert, sørg for å ta kontakt med barnelege. Oppkast i spedbarnsalder kan være et tegn på andre fordøyelse problemer, spesielt rundt 3 til 5 ukers alder. Dette kan være et signal om misdannelse i fordøyelseskanalen. Prosjektil oppkast er oftest assosiert med pylorusstenose, en tilstand der muskelen på slutten av magen er misformet gjør det vanskelig for melk til å passere gjennom.

Diaré

Et virus, rotavirus er den vanligste årsaken, fører ofte diaré. Parents.com synes det er mer vanlig i vintermånedene i babyer fra 6 til 24 måneder. Holde babyen hydrert vil bistå med diaré før viruset passerer. Kidshealth.com sier at bakterier som salmonella eller E.coli kan også forårsake gastrointestinale infeksjoner. Diaré, kramper og oppkast er vanlige symptomer. Mange ganger infeksjoner vil klare på egenhånd, men medisiner kan være nødvendig.

Forstoppelse

Ganske motsatt av diaré er forstoppelse, der en baby er å ha sjelden avføring eller opplever en vanskelig tid passerer dem. Parents.com finner dette ofte skjer når foreldrene begynner å innlemme frokostblanding eller helmelk i deres barnets kosthold. Ved å kutte ned på mengden av korn eller melk blir gitt, må forstoppelse passere på egen hånd.