Digidexo.com

Hva Kjøtt Can Your Body Digest?

Hva Kjøtt Can Your Body Digest?


Fordøyelse er den prosessen med å trekke næringsstoffer og andre viktige stoffer fra mat og drikke vi forbruker. Dette gjøres ved å bryte ned det som forbrukes i former som kan brukes av kroppen. Kjøtt, som forklart av National Digestive Diseases Information Clearinghouse, har store proteinmolekyler som må brytes ned til mye mindre aminosyremolekyler før kroppen er i stand til å sette det til å fungere bygge og reparere sine vev. Kroppen kan fordøye en rekke kjøtt. Imidlertid kan frekvensen av fordøyelsen bli påvirket av en rekke faktorer, herunder helse og en fremgangsmåte til bearbeiding av kjøtt.

Beef

Fordøyelse er en kjemisk prosess, som demonstrert ved en rekke formelle eksperimenter. Ifølge en artikkel fra Institutt for biokjemi og medisin, Universitetet i Toronto, skrevet av forsker Ernest J. Maltby i 1933, kan mage sykdommer som påvirker balansen av fordøyelsesenzymer og kjemikalier i kroppen redusere frekvensen av fordøyelsen av okse. Maltby arbeid avslørte også at aldringsprosessen kan bremse biff fordøyelsen, på grunn av en målbar reduksjon i de enzymene som mennesker alder. Forskere ved det franske nasjonale instituttet for landbruksforskning studerer bio-tilgjengeligheten av storfekjøtt proteiner i 2006 fant at kuttet av okse og mengden av bindevev stede påvirker fordøyelsen, sammen med hjelp av forberedelse. Biff med en større andel av bindevev spaltet bedre når oppmalt eller kokes for en lengre tidsperiode. Sine eksperimenter funnet at "grillet ytrefilet var det som viste den høyeste frekvensen av fordøyelsen."

Svinekjøtt

Svinekjøtt tar lengre tid å fordøye enn biff, ifølge forskning publisert av laboratoriet for fysiologisk kjemi ved Jefferson Medical College i Philadelphia i 1919. Men, som biff, tilberedningstid og forberedelse stil, slik som hakking eller sliping, kan forkorte fordøyelsen tid. Forskerne fant at for eksempel svinekjøtt stek tilbringer litt over fem timer i magen, mens stekt svinekjøtt pølse er det for et gjennomsnitt på tre timer og 15 minutter. Kokt gris føtter tilbrakt en bare 60 minutter i magen. Heldigvis, ifølge forskning gjort ved University of Illinois Department of Animal Sciences og Division of Nutritional Sciences, "proteinkvalitet og metaboliserbart energi av svinekjøtt avkastning" er ikke negativt påvirket av lengden på steketiden, så matlaging svinekjøtt lenger å gjøre den mer fordøyelig ikke kommer til å redusere sin næringsverdi.

Fjærkre

Frekvensen av fordøyelsen for fjørfe er også påvirket av tilberedningstid og virkemidlene for forberedelse. Som de fleste kjøtt, fjærfe en viktig kilde til protein og jern. Som proteinmolekylene i kjøttet er meget store, må de bli brutt ned i mindre aminosyremolekyler for kroppen å være i stand til å bruke det. En 1929 Time Magazine artikkelen bemerket at "en kvart kilo kjøtt stimulerer nesten dobbelt så mye magesaft som gjør en kvart kilo brød eller andre karbohydrater," gi kjøttet en viktig rolle i å bidra til å fordøye de andre elementene i et måltid.

Fisk

Fisk er ofte spioneringen for å lette fordøyelsen og bio-tilgjengeligheten av næringsstoffer, og med god grunn. Ifølge forskning utført av Institutt for Animal Sciences ved University of Illinois og Institutt for Seafood Science and Technology ved University of Alaska, er fisk en svært fordøyelig kjøtt, en som er lett brukes av kroppen.