Digidexo.com

Hva er fordelene med blåbær?

Hva er fordelene med blåbær?


De helsemessige fordeler av blåbær har vært kjent i 1000 år, og kan dateres tilbake til Europa hvor de tørkede bær ble brukt til å lindre diaré og skjørbuk. Blåbær ble også brukt til å behandle betennelse i munn og svelg. Den mest vanlige bruken i dag er å lindre diaré, øyeproblemer og sirkulasjonsproblemer. De friske og tørkede bær kan spises eller tatt i ekstrakt skjemaet. Bladene kan tas som et ekstrakt eller omdannes til te.

Egenskaper

Blåbær busk når om lag 16 inches i høyde og vokser først og fremst i Nord-Europa. Blåbær bush vokser best i fuktig sur jord, samt skog og sandstrender, steinete jord. Bush sin frukt er små, runde og smake søtt. Hvis spist av av busken den har en tarter smaken. Fargen på frukten er mørk blå eller mørk lilla, og det er en slektning av blåbær, tranebær og Huckleberry.
Blåbær frukt inneholder tanniner, et stoff som finnes i blåbær i høye konsentrasjoner. Tanniner fungere som en anti-inflammatorisk og snerpende. Disse tanniner stoppe blødning og lindre diaré. En flavinoid forbindelse inneholdt i blåbær er anthocyaniner, en plante pigment og har antioksidantegenskaper. Antocyaner bedrer blodsirkulasjonen i hele kroppen og kan forhindre blodpropp, og dermed redusere risikoen for hjerteinfarkt og hjerneslag.

Fordeler

Ifølge University of Maryland Medical Center, antocyaner i blåbær bygge sterke blodkar, forebygge blodpropp og bedrer blodsirkulasjonen i kroppen. Det er helsemessige fordeler av blåbær for type 1 og type 2 diabetikere fordi blåbær bidrar til å redusere risikoen for diabetisk retinopati skade og grå stær, og de potente antioksidanter som finnes i blåbær hjelpe kroppen i å kvitte seg med skadelige oksidasjonsmidler. Antocyaner i blåbær nytte helse ved å øke produksjonen av rhodopsin, som er et pigment som bidrar til å forsterke nattsynet.

Forhold

Blåbær brukes til å behandle forhold knyttet til vaskulære og blodsykdommer som for eksempel åreknuter og angina. Blåbær hjelper kroppen i å beskytte mot hjertesykdom ved å redusere blodpropper. Og i tillegg, hjelper det å redusere og forebygge skader på øynene som følge av macula degenerasjon.

Dosering

For de beste helsemessige fordeler, legg blåbær, blåbær eller huckleberries til kosthold. Blåbær urteekstrakt, som er tilgjengelig i kapsler eller tabletter, er vanligvis anbefales på 80-120mg to ganger per dag (se referanser). For å få mest mulig nytte, ta blåbær ekstrakt som inneholder minst 25 prosent antocyaniner og følg instruksjonene på pakken som produsentens instruksjoner variere.

Betraktninger

Blåbær bør ikke tas i store doser. Spise ferske blåbær vil forårsake diaré å forverres, spesielt når det tas med avføringsmidler eller antibiotika. Det bør ikke brukes når du tar noen medisiner eller andre urter som senker blodtrykket, senke blodsukkeret, eller tynne blodet. Alltid snakke med helsepersonell når du tar andre kosttilskudd og lese produkt etiketter grundig.

Advarsel

Forsiktighet anbefales når du tar insulin, eller noen diabetes medisinen gjennom munnen. Blåbær kan senke blodsukkernivået. Noen medisiner eller kosttilskudd som lavere blodtrykk bør tas med forsiktighet når du tar blåbær.