Digidexo.com

Hva er årsaken til Galleblæren infeksjoner?

Hva er årsaken til Galleblæren infeksjoner?


Galleblæren sykdommer kan variere fra irriterende til alvorlig smertefullt. Tolke dine symptomer og blir klar nok til å diskutere dem fritt med din lege vil sikre en passende medisinsk undersøkelse, prognose og behandling.
Foruten galleblæren kreft og bilestones, kan noen ha ulike galleblæren forhold. Galleblæren sykdommer primært merkes voksne kvinner, men voksne menn kan bli påvirket av dem også. Galleblæren infeksjon indikasjon ofte finner sted på grunn av hevelse eller en smitte i orgelet.

Kolecystitt

Akutt galleblærebetennelse er en betennelse eller infeksjon i galleblæren. Det fører til smerte og feberhete som varer i 12 timer eller mer. Smerten er plassert på høyre side av kroppen, under de ribbebånd, og føles som en konsentrert ømhet. Smerte kan induseres av et hoste eller annen form for bevegelse. Personer med akutt kolecystitt også kan ha gallestein, og bør se en lege med en gang hvis det oppstår slike manifestasjoner. Antibiotika narkotika er vanligvis foreskrevet for å ta opp denne infeksjonen; Imidlertid, hvis de blir ineffektive, er det mulig at galleblæren må fjernes.

Når bør du oppsøke legen din

Gulsott eller en gulfarging av hud og øyne kan forekomme en gang gallestein presentere seg selv. Den tidligste indikasjonen omfatter symptomer på akutt kolecystitt: smerte innen samme region og feber. Deretter vil huden og øynene blir gule og huden vil bli kløende. Mer avanserte nivåer kommer med feberhete etterfulgt av skjelving frysninger. På denne fasen er det viktig at du blir tatt vare på av en lege på en gang, fordi infeksjonen kan spre seg til andre organer og bli ødeleggende.

Betraktninger

Forbruker en spesielt fet eller fet måltid kan indusere en galleblæren angrep. Hvis legen din er usikker på at dine symptomer tyder på en galleblæren angrep, kan han bestille en fet måltid for deg å spise for å se om en ny runde kommer om. Stadige galleblæren onsets kan kalle for kirurgisk fjerning av galleblæren.
En galleblæren angrep er en agonisingly skadelig episode når galleblæren er conflagrated. Dette kan være på grunn av en hindring indusert av bilestones, eller det kan skje på egen hånd uten noen steiner utstilt. Indikasjonene er kvalme, feber, kaster opp og smertefulle opplevelser under ribbeina på høyre side. Dette kan forveksles med blindtarmbetennelse, og manifestasjonene kan bli det samme.

Behandling

Personer med bilestones faller under tre grupper: de som bærer manifestasjoner, de som ikke opplever symptomer, og de som har infeksjon er utarbeidet av obstruktiv gulsott, pankreatitt eller kolecystitt. Hensikten med behandlingen kan være avvikling av gallestein og redusert risiko for gjentatte steiner. Kolecystektomi utgjør den mest kostnadseffektive og pålitelig teknikk for å oppnå dette.

Prognose etter operasjonen

Bile er avgjørende for fettfordøyelsen og med fjerning av en galleblæren, kan vanlig fordøyelsen blir ufordelaktig påvirket. Bile er gjort i nærheten av leveren og blir kastet ut med en uavbrutt gradvis dryppe inn i tarmen. Dermed, etter inntak av et måltid rikt på fet substans, det kan ikke være en tilstrekkelig mengde av galle i tarmen for å administrere assimilasjonspresset. Din lege kan bestille reseptbelagte medisiner for å sikre at tilstrekkelige gallesalter er tilgjengelig.
Tjue prosent av individer bli langvarig diaré etter operasjonen. Tilstanden kan vare i flere år. De fleste pasienter har imidlertid ikke lider av uønskede bivirkninger. De går på å leve normale liv uten reduksjon i forventet levealder.