Digidexo.com

Overaktiv blære & Pain

Overaktiv blære & Pain


En overaktiv blære (OAB) er forårsaket av ufrivillige sammentrekninger i blæren muskler, spørre det presserende behov for å urinere. Denne tilstanden kan være forårsaket av livsstil og kostvaner eller vises som et symptom på en annen medisinsk tilstand.

Smertefull blære

Smerter forbundet med en overaktiv blære kan være en indikasjon på interstitiell cystitt, også kjent som smertefull blære. Selv om de fleste mennesker lider av interstitiell cystitt opplever smerte og overaktiv blære, noen kan oppleve bare smerte eller bare OAB.

Symptomer

Symptomer på en overaktiv blære er plutselig behov for å urinere, ufrivillig vannlating eller tap av urin og urinering åtte eller flere ganger per dag.

Årsaker

En overaktiv blære kan være forårsaket av blærekreft, infeksjon, betennelse, blæresten, forstørret prostata, neurologiske sykdommer eller skader, eller høyt alkoholforbruk og koffein.

Risikofaktorer

Du kan være i fare for å utvikle en overaktiv blære hvis du er en eldre voksen, gravide eller nylig fødte, menopausal, overvektige, diabetiker eller har en urinveisinfeksjon.

Behandlinger

Behavioral OAB behandlinger inkluderer å redusere væskeinntaket, øke kostfiber og utføre Kegel øvelser. Alternativt kan legen anbefale medisinske behandlinger som botulinum toxin injeksjoner å lamme blæren muskler, anticholingeric medisiner for å slappe av blæren muskler eller kirurgi.

Forebygging

Vedta et sunt kosthold, trene regelmessig, å miste overflødig vekt, og unngå koffein og alkohol kan bidra til å forhindre eller redusere risikoen for OAB.