Digidexo.com

Bruk av Eksperimentelle legemidler i behandling av makuladegenerasjon

Makuladegenerasjon er en øyesykdom med to varianter --- "tørr" og "våt" type. I den tørre typen, som ikke har noen behandling, sakte og smertefritt forverres sentrale visjon. Den våte type eller neovaskulært typen utvikler seg raskere og vanligvis begynner med forvrengt syn. Flere kreftlegemidler blir brukt "off-label" (ikke-godkjent for formålet) eksperimentelt å behandle macula degenerasjon. Per november 2009 ble 43 eksperimentelle kliniske studier med kreftlegemidler rekruttere deltakere.

Bevacizumab

Merkenavnet av dette stoffet er Avastin. Det er en kolorektal anti-cancer medikamenter. Alvorlige advarsler følge sin bruk til dette formålet fordi det kan føre til gastrointestinal perforasjon i opp til 2,4 prosent av pasientene i henhold til en online stoffet indeks, RxList. En langvarig medisinsk vurdering artikkel av F. Ziemssen, S. Grisanti, KU Bartz-Schmidt og MS Spitzer, publisert i "narkotika og aldring" i 2009 sammenlignet Bevacizumab til en nyere medikament spesielt utviklet for intraokulært bruk, Ranibizumab (merkenavn Lucentis). Ut av 511 rapporter mellom 1. juni 2005 til 31. juli 2008 33 funnet "konsekvent og klare bevis for effekten av bevacizumab." Men selv de beste av studiene hadde ikke nok bevis på kontrollsaker å gjøre en klar konklusjon at dette stoffet var bedre enn Ranibizumab. Artikkelen påpekte også sikkerhetsproblemer med kreftmedisinen.

Antiangiogene narkotika

Anti-angiogene stoffer er de som undertrykker proliferasjon av cancerceller. To stoffer, Ranibizumab nevnt ovenfor, og Pegaptanib, mens normalt ikke brukt til å behandle kreft, er under undersøkelse for behandling av våt makulær degenerasjon. Disse gir håp om ikke bare hindre ytterligere degradering i et syn, men også faktisk bedre syn. En anmeldelse i "Health Technology Assessment" mai 2008 av JL Colquitt, J. Jones, SC Tan, A. Takeda, AJ Clegg og A. Price rapportert på disse stoffene.

Metotreksat

Metotreksat, merkenavn Trexall, er en ekstremt potent stoff som brukes til å behandle visse typer kreft, selv om den har mange alvorlige bivirkninger. En medisinsk studie av SK Kurup, C.Gee, og CM Greven, som dukket opp i "Acta Opthamologica" 21 juli 2009, med begrenset informasjon, redegjorde intravitreal bruk av metotreksat i motstandsdyktig makuladegenerasjon.