Digidexo.com

Må Custom-Made Shoes Hjelp Plantar fasciitis?

Må Custom-Made Shoes Hjelp Plantar fasciitis?


Plantar fasciitis er en smertefull og invalidiserende skader. Det finnes måter å avhjelpe smerter og korrigere denne tilstanden som iført orthotic inserts eller skreddersydde sko.

Plantar fasciitis

Ifølge det amerikanske National Library of Medicine, er plantar fasciitis irritasjon og hevelse i tykk vev på undersiden av foten. Sine risikofaktorer omfatter løping, fot bue problemer og stram akillessene.
Du kan ha foten bue problemer hvis du har flat fot eller høye buer. Akillessene er senen som forbinder leggen til hælen.

Custom-Made Sko

Sko som tilbyr mer anti-pronasjon kontroll kan bidra til å lindre smerten av plantar fasciitt. Det er nok av sko som er lett gjort med denne funksjonen, for eksempel sko som er bygd med mye motion-kontroll og demping.
Plantar fasciitis er oftest forårsaket av enten å ha en flat fot eller en høy buet fot. Hvis du ikke kan finne sko fra butikken som stabiliserer din bue, deretter en skreddersydd paret kan bare gjøre knep. Healing skadet plantarfascien vev kan skje over tid ved hjelp av tilpassede sko.

Slik fungerer det

Skreddersydde sko for plantar fasciitis kan hjelpe behandle tilstanden og redusere smerte ved å gi støtte til spesifikke punkter på foten. Dette vil bidra til riktig og opprettholde riktig justering av bein i foten. Denne omstillingen av bein i riktige posisjoner vil ta presset ut av plantarfascien, og foten skjelettstruktur vil bli gjenopprettet til sin rette orientering. Når knoklene i foten din er i riktig retning, vil foten din være i stand til å støtte din kroppsvekt mye bedre og med redusert muskel og ledd belastning.

Orthothic Sett

Et annet alternativ for å behandle plantar fasciitt er å bruke innleggssåler eller orthothic setter inn for å gi ekstra støtte til foten din.
Dr. Stephen Pribut, som spesialiserer seg på podiatric idrettsmedisin, biomekanikk og foten kirurgi, anbefaler orthothic innsatser fordi de bidrar til å hindre overflødig pronasjon og fortsatt rive av fascia. Det er også en enklere og mer kostnadseffektiv måte å bøte på skaden i stedet for å kjøpe en skreddersydd par sko. Selskaper som Archcrafters gjør tilpassede innleggssåler for å matche den unike kontur og bue av foten din.

Andre risikofaktorer

Plantar fasciitis i en av de vanligste ortopediske klager. Andre risikofaktorer for plantar fasciitis inkluderer fedme og plutselig vektøkning. En typisk pasient av denne tilstanden er en aktiv mann alder 40 til 70. Hvis du er en løper, unngå å kjøre i bratte bakker og ulendt terreng for å hindre ytterligere belastning og skader på foten.