Digidexo.com

Hva er behandlingen for Keloids i ørene?

En keloid er en opphoping av arrvev som utvikler for å beskytte et sår. I tilfelle av keloider i øret, eller auricular keloider, en person som oftest har gjennomboret hans eller hennes øre og arrvev vokser som kroppens forsøk på å reparere såret. Mens keloider kan ta på flere ulike opptredener, for det meste, keloid ligner en stor, rund, rød eller hudfarget ball på øreflippen.

Første forsvarslinje

Behandlingsmetoder for keloider oftest avhenge av størrelsen på selve keloid. Det er best å behandle en aurikulær keloid når det er på sitt første, og derfor minste, før arrvev fortsetter stadier for å utvikle seg.

En av de første metoder lege kan foreslå er injeksjon av steroidet i keloid verket. Denne metoden har en høy suksessrate og kan gis i en rekke injeksjoner for best resultat, ifølge en studie publisert i øre, nese og hals Journal. Den steroider (en vanlig en som brukes er triamcinolon) har som mål å redusere betennelse, bryte opp arrvev og hindre fremtidige arrvev fra forming.

Kirurgisk fjerning

Mens steroid injeksjon er nyttig for å hindre ytterligere vekst keloid, kan injeksjonen ikke endre utseendet av det eksisterende keloid. For de som finner keloid utseende uønsket, er kirurgisk fjerning mulig. Det finnes en rekke metoder som kan brukes, inkludert en standard skalpell fjerning eller til og med en laser innsnitt.

Når den brukes som den eneste behandling for keloider, er kirurgisk fjerning ikke er ansett som svært effektive. Ifølge Øre, nese og hals Journal studie, vil mer enn 80 prosent av keloider behandlet utelukkende med kirurgisk fjerning komme tilbake. Imidlertid, når andre metoder, inkludert steroid injeksjoner og trykket på keloid (beskrevet i det neste trinnet) blir brukt, er det større suksess.

Presset for å bryte opp Keloid

Kompresjons terapi for øreflippen er en effektiv metode for behandling av keloid og redusere dens størrelse. Press plassert på hudens kapillærer bidrar til å myke opp keloid og flat kollagen bunter som kan bygge opp på øret. Former for press kan være så enkelt som iført en clip-on ørering til seg en medisinsk kompresjons enhet, kjent som en Zimmer splint, som har to plater som klippet på øret, legger jevnt trykk på forsiden og baksiden av øret. Denne enheten også ligner en ørering, og bør brukes for et par timer om dagen for best resultat. De med auricular keloider så en 50 prosent eller større reduksjon i keloid størrelse etter bruk av kompresjonsbehandling for et år, ifølge en studie publisert i JPRAS, et tidsskrift av plastiske kirurger.

Trykk terapier kan ofte brukes sammen med injeksjoner eller fjerning se langtids resulterer i reduksjon av auricular keloider.