Digidexo.com

Hvordan Emalje Protect tenner?

Hvordan Emalje Protect tenner?

Hva er emalje?

Tannemaljen er det ytterste laget av tenner. Det er vanligvis lys gul til mørk hvitt i farge og er den viktigste delen av tannen vi ser. Tannemaljen er den sterkeste del av legemet, fordi det er mer enn 90 prosent harde mineraler. Emalje beskytter tennene mot trusler og daglige aktiviteter som spising og forfall. Regelmessig tannpuss og bruk av tanntråd tennene holde emaljen sterk, slik at den kan fortsette å beskytte de mer følsomme deler av tannen.

Emalje Beskytter Dentin

Tenner er ikke laget av bein, men av mineraler og vev. Dentin er den levende mineralstoffet som utgjør midten av tannen, det "tremasse". Den inneholder mineralisert vev og væsker som hjelper konvertere vev til mineraler. Emalje beskytter dentin fra å bli smittet og råtnende tannhulen.

Emalje hindrer tannråte

Tannråte er den prosess som skaper hulrom ved å forårsake at vevet som utgjør dentin og cementum (den delen av tannen under tannkjøttet) for å bryte ned. Emalje beskytter tannen fra å bli brutt ned av bakterier og syrer som forårsaker tannråte og hulrom.

Emalje Gir Support

Emalje har proteiner som kalles amelogenins og enamelins som beskytter tennene ved å gi støtte til de svakere og mykere vev som det omgir. Fordi en slik emalje er en hard substans, tennene er i stand til å beholde sin form og forbli forankret i munnen på riktig måte. Uten emalje, vil tennene være mye mykere og mer sårbar.

Emalje Beskytter tenner når du spiser

Tygge, sliping og rive mat krever emalje å være sterk for å beskytte tennene. Hvis det er noen sprekker eller chips i emalje, bakterier eller syrer fra mat og drikke kan komme inn i roten og dentin av tannen og forårsake alvorlige infeksjoner.

Emalje Beskytter tenner fra ekstreme temperaturer

Mat og drikke som er veldig varmt eller kaldt kan skade sensitiv dentin og cementum vev i midten og roten av tannen. Tannpine eller følsomhet for varme eller kalde vanligvis resultatet fra når emaljen begynner å bryte ned på tennene, utsette nerver og vev.