Digidexo.com

Hva er årsakene av plugget ørene når ikke i et fly?

"Koblet til" ører resultater fra lufttrykket i ørene som er ubalansert. Dette problemet kan ha mange forskjellige årsaker. Hvis øret problemet er alvorlig, kan det hende du trenger en lege hjelp til å behandle den. Heldigvis er de fleste tilfeller er ikke alvorlig og gå bort på egenhånd. I sjeldne tilfeller kan du oppleve hørselstap eller tinnitus (øresus).

Typer

Du kan oppleve "plugget" ører fra forskjeller i lufttrykk eller fra et medisinsk problem, for eksempel en ørebetennelse.

Årsaker

Ifølge Mayo Clinic, kan lufttrykket problemer oppstå på grunn av eventuelle endringer i høyde; du trenger ikke nødvendigvis trenger å være i et fly for å oppleve dem. Gå til toppen av en høy bygning eller et fjell eller dykking kan forårsake øret barotraume. Å ta hull plutselig slapped kan også endre ditt øre press.

Betraktninger

Hvis du har alvorlig øre trykk eller trykk som er forlenget, kan du oppleve en ruptur av trommehinnen. Kontakt legen din hvis du har noen utflod fra ørene.

Løsning

The Mayo Clinic anbefaler gjespe eller svelge for å utjevne trykket i ørene.

Behandling

Hvis din "plugget" ører er forårsaket av en øreinfeksjon, kan legen forskrive en antibiotikakur for å helbrede infeksjonen. Decongestants kan også hjelpe.