Digidexo.com

Hva betyr det når ørene begynner å ringe?

Hva betyr det når ørene begynner å ringe?


Øresus, kalt tinnitus, er tilstanden av å høre støy i hodet ditt. Det kan være lavt eller noe høyt. Selv om ingen andre hører det, er det ekte. Den presenterer oftest i eldre hvite menn, men hvem som helst, inkludert barn, kan utvikle tinnitus. Det høres kanskje for den lidende som en ringetone, eller noen av en rekke andre lyder, for eksempel en brusende, susing, summing, brøling eller til og med en pipelyd.

Hva som forårsaker det

Ifølge Mayo Clinic, er det mange årsaker - som oftest, aldersrelatert hørselstap og indre øret skade. "Hvis hårene inni indre øret er bøyd eller brukket, kan de lekkasjen tilfeldige elektriske impulser til hjernen, forårsaker tinnitus." Andre mindre vanlige årsaker er skader som påvirker hørselsnerver, kroniske sykdommer som høyt blodtrykk, og ved hjelp av ulike medisiner.

Medisinske behandlinger

Pasienter få fritak fra legemiddel forårsaket tinnitus når stoppe medisinering, men ofte ingen kur eksisterer. The British Association of Otorhinolaryngologists sier hypnose og akupunktur hjelpe noen mennesker. Omskolering rådgivning, designet for å utdanne og støtte den lidende, har også vært ganske effektiv, melder foreningen.

Forsøkene er i gang i Europa for effektive medisiner for å behandle tinnitus, men resultatene er ennå ikke avgjørende.

Andre behandlinger

Å sove, lider ofte bruker hvit støy generatorer, radioer innstilt mellom kanaler, eller avslapping musikk satt på et lavt volum.

Noen påstår at Ginko biloba hjelper, men ingen studier har blitt gjort for å bevise dette.

Forebygging

The Mayo Clinic antyder tre forebyggende tiltak:

Slitasje over-the-øret beskyttelse hvis du blir utsatt for høy lyd på en jevnlig basis, eller når du utfører støyende oppgaver som skytebanen praksis.

Vær forsiktig med MP3-spillere og andre hodetelefonsystemer. Spille musikk høyt i lengre perioder kan føre til tinnitus, som kan lytte til musikk uten hodetelefoner hvis volumet er alltid skrudd opp.

Ta vare på din kardiovaskulær helse for å forebygge tinnitus som er forårsaket av vaskulære problemer.

Hvor å finne hjelp

Øre, nese og hals (ØNH) spesialist kan skjerme deg for eventuelle alvorlige forhold, og kan være i stand til å finne årsaken, og også gi deg råd om behandling eller strategi.

Du kan være i stand til å finne et fellesskap støttegruppe, men det finnes også online støttegrupper. Den ene er Tinnitus Support Message Board på tinnitussupport92262.yuku.com/forum/view/id/1.