Digidexo.com

Øreplugger og øreinfeksjoner

Øreplugger og øreinfeksjoner


Øreplugger er vanlige høre enheter designet for å beskytte hørselen fra høye lyder. Ørepropper kan brukes i en rekke situasjoner, for eksempel når du har problemer med å konsentrere grunn av overdreven støy eller hjemme for en god natts søvn. Selv ørepropper kan tilby beskyttelse og komfort, kan de også utgjøre visse helserisiko når de brukes på feil måte.

Øreplugger og øreinfeksjoner

Før du setter på din øreplugger, anbefaler webBikeWorld at du vasker hendene grundig med såpe for å minimere risikoen for å sette inn bakterier i øret. Neste, Rull og press øreproppen mellom tommel og pekefinger, og sett den inn i øregangen. Med den andre hånden, nå bak hodet og trekk øret å "åpne" øregangen. Når ørepropp er satt inn, hold den i noen sekunder og la den til å anta øregangen form.

Ørepropp Infeksjoner

Ifølge Elliot H. Berger, seniorforsker i Auditory Forskning på ear.com, kan ørepropper noen ganger provosere ørebetennelser siden de øke temperaturen og fuktigheten i øregangen og fjerne beskyttende lag med ørevoks, noe som fører til hudirritasjon. Også, øreplugger tillate mikroorganismer for å angi øregangen, noe som kan føre til at du utvikler en ørebetennelse - også kjent som otitis externa. Symptomer på en øreinfeksjon inkluderer kløe, smerte, ømhet, grønnaktig utflod og en følelse av fylde i øret. I noen tilfeller kan du oppleve hørselstap hvis hevelse og utflod er alvorlige nok.

Betraktninger

Selv iført ørepropper kan utsette deg for risikoen for å utvikle øreinfeksjoner, beskytte ørene mot overdrevent høy lyd er fortsatt viktig. Skade på øret kan føre til hørselstap (NIHL), en irreversibel form for hørselstap. Dette kan skje hvis du gjentatte ganger utsatt for høy musikk, for eksempel i en nattklubb eller maskiner i et verksted. Heldigvis kan ørepropper beskytte ørene ved slike situasjoner ved å redusere antall desibel som ørene er utsatt og minimere hørselstap over tid.

Forebygging

Som forklart på eardoc.info, finne en måte å redusere de negative effektene av høye desibelnivåer og for å beskytte øret fra ørebetennelser kan være vanskelig. Men det er flere ting du kan gjøre for å hindre øre plug-indusert infeksjoner. Bruk først disponibel ørepropper for å minimere risikoen for bakterier inn øregangen siden du berører dem bare én gang før du setter dem på. Mens denne løsningen kan koste deg mer, det er sikrere enn å bruke gjenbrukbare øreplugger der støv og bakterier kan samle seg.

Anbefalinger

Siden du bruker skitne ørepropper kan føre til ørebetennelse, ved hjelp av gjenbrukbare øreplugger kan utgjøre større infeksjonsrisiko, som gjør eventuelle hørselshjelpemidler som er satt inn i øregangene. Hvis du virkelig ønsker å bruke gjenbrukbare øreplugger, vaske dem helt og med såpe, og deretter la dem tørke godt før gjenbruk dem er avgjørende for å minimere risikoen for infeksjon. Også sette din øreplugger i en liten hygienisk boks for transport eller lagring kan også holde dem rene for en lengre periode. Likevel er det viktig å følge de gjenbrukbare øreplugger instruksjoner og å kaste dem bort etter den anbefalte tiden.