Digidexo.com

Inngrodd tånegl Prosedyrer

Skin vokser over kanten av en tånegl eller en tånegl vokser inn i huden er to beskrivelser av tilstanden kjent som inngrodd tånegl. Trauma, feil trimming eller genetikk forårsake dette problemet. Med en inngrodd tånegl, kan den siden av tåen blitt rødlig, hovent og varmt å ta på. Det kan gjøre walking smertefullt. Hvis venstre ubehandlet, kan en infeksjon oppstår. Riktig pleie og behandling er avgjørende for inngrodd tånegl.

Hjem Behandling

Før en infeksjon oppstår, hjem behandlinger bidra til å lindre smerte og kan hindre behovet for ytterligere, invasiv behandling. Bløtlegg påvirket tånegl i varmt vann flere ganger om dagen. Hold tånegl seng tørke den gjenværende delen av dagen. Bruk sko med en bred base i tå-området eller sandaler, som sandaler. Ta en over-the-counter smertestillende, paracetamol eller ibuprofen, for å redusere smerter og betennelser rundt neglen. Unngå å kutte huden eller tånegl. Behandle mindre inngrodd tånegl symptomer hjemme i to til tre dager. Hvis det ikke er noen forbedring, eller tilstanden forverres, bør du oppsøke lege.

Lege Behandling

Hvis huden rundt tånegl er veldig rødt, varmt å ta på eller har flod som utgår fra det, er det trolig en infeksjon i tåen. Reseptbelagte antibiotika behandle infeksjonen. Legen vurderer inngrodd tånegl å vurdere behovet for å fjerne den eller skjære den overgrodd hud. En podiatrist kan velge å trimme eller fjerne en del av de berørte spiker i en enkel kontor prosedyre.

Kirurgiske alternativer

Kirurgi tilbyr en løsning for tilbakevendende inngrodd tånegl problemer. Denne operasjonen omfatter fjerning av en del av tånegl, vanligvis bare den lille stripen av tånegl nær grodd hud. Denne prosessen etterlater mindre av neglesengen eksponert. Eksponering av spiker sengen er svært smertefullt. Fjerning av en mindre del av neglen fremmer riktig ny vekst av spiker. Normalt leger utføre operasjonen på kontoret sitt. Et medikament som injiseres i tå numbs smerte forårsaket av fremgangsmåten. Legen bruker saks, en skalpell eller kjemikalier for å fjerne den delen av tånegl. For en permanent kirurgisk løsning på inngrodde tånegler, ødelegger legen tånegl matrisen under prosedyren. Matrisen vokser tånegl. Så snart ødelagt, vil tånegl ikke vokse igjen i den delen av tåen.

Etter-kirurgi omsorg

Etter operasjonen, suge tå i varmt vann flere ganger om dagen før helbredet. Unngå anstrengende aktivitet i ca en uke. Hold tå ren og tørr. Påfør antibiotika krem ​​til neglesengen helbreder.

Forebygging / løsning

Klipp tåneglene rett over. Ikke runde hjørnene av neglen. Hold føttene rene og tørre hele tiden. Unngå iført tykke sokker. Bruk sko med tilstrekkelig rom for alle tær.