Digidexo.com

American Association of nyrepasienter Anbefalt dietter

The American Association of nyrepasienter (AAKP) er en organisasjon startet av nyrepasienter på jakt etter hjelp for deres tilstand, "regissert av pasienter, for pasientene." Hovedfokus er å gi personer med nyreproblemer så mye informasjon om deres forhold som mulig, med særlig vekt på kosthold. Riktig kosthold er ekstremt viktig for nyrepasienter, og det kan være mye forvirring og feilinformasjon om hva som er gode dietter for personer med nyreproblemer. Den AAKP opprettholder et omfattende bibliotek på deres offisielle hjemmeside, og "diett" delen inneholder mange anbefalinger og mye informasjon om riktig kosthold.

Generell informasjon om kosthold for nyrepasienter

Å spise riktig er viktig for nyrepasienter, både for de som er på dialyse og de som har fått transplantasjoner. Diet må balanseres med den riktige mengde av væskeinntak og protein, så vel som næringsstoffer. Enkelte pasienter har individuelle behov, og nyrepasienter bør være under omsorg av personlige ernæringseksperter som spesialiserer seg i å arbeide med nyrepasienter. Det er lett for nyrepasienter å bli blodfattig, så du må spise nok jern, vanligvis finnes i kjøtt og bønner. Nyrepasienter må også unngå mat med høyt fosfat og kalium mens du får nok kalsium i kosten.

Kalium Safety Zone

Nyrepasienter trenger å holde et skarpt øye med sine kaliumnivå. Kalium er en nødvendig næringsstoff, men å ha feil nivå av kalium kan være et stort problem for nyre pasienter. Det er noen matvarer du kan unngå og noen matvarer du må spise for å holde kaliumnivået optimal mens du spiser sunt.

Høy kalium matvarer for nyrepasienter å unngå eller begrense er matvarer som meloner, appelsinjuice, poteter, nøtter, spinat, sjokolade og melkeprodukter. Matvarer med lave nivåer av kalium er frukt som epler, kirsebær, mange typer bær, fersken, mandariner, ananas, plommer og epler. Low-kalium grønnsaker er matvarer som agurk, brokkoli, blomkål, paprika, sommer squash og zucchini.

Dialyse, protein og fett

Det kan være vanskelig for dialysepasienter for å opprettholde en sunn nivå av fett og kolesterol på grunn av økt behov for protein, som ofte leveres i form av kjøtt. Den AAKP har flere anbefalinger om å møte behovet for protein samtidig kutte ut usunt fett og senke kolesterolet.

Ikke få protein fra kjøtt med en stor mengde av fett, som bacon, pølser og kjøttpålegg. Velg fra magre proteiner som indrefilet og skinn kylling og kalkun. Bruk egg erstatter eller eggehviter i stedet for hele egg. Bruk non-stick spray for å lage dine måltider i stedet for å legge smør eller margarin. Spis fett-fri eller lav-fett meieriprodukter.