Digidexo.com

Hva er gikt av Bones?

Urinsyregikt er en ganske vanlig problem for folk som er overvektige eller har nyresykdom, og oppbyggingen av urinsyrekrystaller i leddene kan være smertefullt. Men alvorlige tilfeller kan føre til en tilstand som kalles gikt av bein der innskudd bygge opp og forblir på bein.

Hva er gikt av Bones

Gikt av bein, også kjent som urinsyregikt, oppstår når innskudd eller urinsyrekrystaller kalt tophi bygge opp i leddene og tilstøtende bein. De tophi innskudd skape Harden knop som kan føre til felles erosjon og skader og produserer sterke smerter.

Hvordan Tophi akkumulerer

Ifølge en studie i Annals of Revmatoid Disease (ARD), tophi innskudd begynte som myke, bøyelige klumper som blir hardere med hver gikt blusse opp som urinsyrekrystaller samle og herde i leddene. Over tid calcifies myk klump og stivner til en solid knute.

Hvor Innskudd Form

Tophi innskudd danner vanligvis på leddene i fingrene, stortåen og på tuppen av albuen. Knutene kan være ganske store, noen ganger så stor som golf ball, og produsere ekstreme smerter. I sjeldne tilfeller kan knuter danne på ryggraden og forårsake store skader.

Bone Erosjon

ARD Studien konkluderer også med at urinsyre innskudd og følge tophi innskudd er "en dominerende mekanisme for utvikling av bein erosjon og leddskader i gikt," spesielt nå som knuter vokse seg større og skape mer press på leddene og omkringliggende brusk.

Sekundære problemer

Personer med urinsyregikt er utsatt for nyreproblemer. Om lag 40 prosent utvikle problemer som nyrestein og 25 prosent hvert utvikle progressiv nyresykdom som kan føre til nyresvikt.

Behandling

Når tophi knuter form og stivne, kan de ikke bli eliminert. Det beste løpet av behandlingen er å bestemme den underliggende årsaken til gikt, som inkluderer fedme, nedsatt nyrefunksjon og høyt alkoholforbruk, og prøve å eliminere det å hindre gikt angrep og den resulterende oppbygging av tophi.