Digidexo.com

Langsiktige bivirkninger av MRSA

Langsiktige bivirkninger av MRSA


MRSA, eller meticillin-resistente Staphylococcus aureus, er en potensielt dødelig bakteriell infeksjon. Utsiktene for pasienter på lang sikt er avhengig av deres generelle helse og omfanget av infeksjonen.

Infeksjon

Personer med hud pauser, deprimert immunforsvar eller kroniske sykdommer er mer utsatt for MRSA. Dette er et stort problem i sykehus fordi pasienter med kirurgiske sår og intravenøse linjer er på et høyere risiko for infeksjon.

Komplikasjoner

Hvis infeksjonen kommer inn i blodet eller lungene, mer alvorlige forhold, inkludert sepsis og pneumoni, kan utvikle seg. Dødsraten for disse komplikasjonene er høy.

Langsiktige bivirkninger

Irreversible organskade fra en MRSA-infeksjon er mulig. Endokarditt, en inflammasjon i hjerteklaffene, kan føre til slag og hjertesvikt. Lungeskade kan la en person utsatt for lungebetennelse.

Behandling

Antibiotika slik som vankomycin og tetracyklin blir levert intravenøst ​​for å hindre at MRSA-infeksjoner fra å spre seg. Nyre dialyse brukes også dersom nyresvikt har oppstått. Oksygen kan leveres hvis pusten er berørt.

Forebygging

For å redusere risikoen for MRSA-infeksjon, vaske hendene og be om at medisinske fagfolk vaske hendene før undersøke deg. Dekk alle sår med rene bandasjer, og unngå å bruke bassenger eller badstuer med noen som har et åpent sår.