Digidexo.com

Ernæring Retningslinjer for Diabetes

Ernæring Retningslinjer for Diabetes


Diabetes er en sykdom karakterisert ved endokrin varierende grad av endring i kroppens evne til å bruke blodglukose for energiproduksjon. Ernæringsmessig behandling for diabetikere som mål å utvikle en nøye planlagt terapeutisk måltid som avhenger av flere faktorer, inkludert karbohydrater, protein, fett og diabetikere nåværende ernæringsstatus.
En ernæring guide utarbeidet av helseeksperter er skreddersydd til den enkeltes helsetilstand, kroppsvekt, næringsbehov og mat preferanse.

Individualisert Meal

Den ernæring plan for diabetes er en "individuell" måltid, karakterisert ved at næringsinntak i en 24-timers periode overvåkes og fremstilles i henhold til insulintilførsel er nødvendig. Dette måltidet har som mål å forberede en spesiell diett som rommer livsstil, alder og generelle helsetilstanden til pasienten. Den vanlige faktorer som tas i betraktning er karbohydrater, proteiner og fett.

Karbohydrat

Ifølge American Diabetes Association, "Matvarer som inneholder karbohydrater heve blodsukker." (Se referanser 3) er imidlertid en diabetisk pasient er ikke nødvendigvis begrenset fra hvilken som helst type av karbohydrater, så lenge det er i samsvar med den aksepterte daglige inntaksnivå. Karbohydrat telling er en teknikk for å estimere den nødvendige daglige inntak av glukose-inneholdende matvarer, slik som ris, brød, korn, pasta og stivelsesholdige matvarer.
Karbohydrat ledelse innebærer også dietter med lav glykemisk indeks som hel havre, hele korn og bønner. Glykemisk indeks er avhengig av hvor mye matvareindustrien fant sted; for eksempel, den glykemiske indeks av malt og raffinert korn er høyere enn minimalt bearbeidede hele korn.

Protein

Proteinrik mat hjelpe fylle tap av nitrogen i kroppen. Diabetikere opplever hyppig vannlating (polyuri), noe som fører til tap av nitrogen. Proteiner ikke direkte påvirke årsaken til diabetes, men kan utløse frigjøring av insulin. Et måltid modifikasjon er nødvendig hvis det er assosierte sykdommer slik som renal funksjonsfeil.

Fett

Fettinntaket for diabetikere er regulert ved å forberede umettet fett og fiber-rik mat med olivenolje, rapsolje og lav-fett dressinger. Målet er å opprettholde høy tetthet lipoproteiner, eller den såkalte "gode kolesterolet" som kommer fra umettede fettsyrer i matvarer. Riktig regulert fett hjelper til å opprettholde en sunn kroppsvekt ved å øke metthetsfølelse og forebygge risikoen for hjerte sykdommer som åreforkalkning.

Guide ernæring

En ernæring guide er en komplett liste over matvarer og deres tilsvarende karbohydrat, protein og fett verdier. Denne guiden er levert av lege eller ernæringsfysiolog for å sikre at måltidet servert møter næringsbehovet til pasienten. Alternativt diabetikere kan sjekke næringsfakta etiketter for å få kosten verdien av matvarer.
Den ernæring guide kan være en kombinasjon av den anbefalte kosten rasjon (RDA), sunne oppskrifter næringspyramiden guide, og mat utveksling listen for å legge til rette for et bredt utvalg av mat valg og mat substitutter.