Digidexo.com

Hvordan man skal vurdere skoliose Curves

Skoliose er en muskel-lidelse preget av en unormal krumning av ryggraden. Det kan skje med folk i alle aldre, men er vanligst blant barn og unge. For hver 1000 barn med sykdommen, kanskje så få som tre kreve behandling, ifølge National Institute of Arthritis, og muskel-og hudsykdommer. Skoliose er idiopatisk eller fra ukjente årsaker i 80 til 85 prosent av tilfellene. I ungdommen idiopatisk skoliose, den vanligste typen, jenter er mer sannsynlig å bli påvirket enn gutter.

Bruksanvisning

Hvordan man skal vurdere skoliose Curves

•  Finn ut om kurven er borte fra midten, sidelengs eller fra foran til bak, noe som gir en avrundet-back utseende. Sistnevnte er en bestemt type skoliose heter kyfose.

•  Legg merke til om vinkelen av kurven er mer enn 10 grader ved å se på rygg røntgen. Curves er ofte undervurdert når observert gjennom fysisk undersøkelse bare.

•  Nøyaktig plassering av kurven ved å finne toppunktet på X-ray. Dette er vertebra innenfor den kurven som er mest ute av senter, for eksempel hvis det er vertebra i thorax-regionen, er det en thorax (rib område) kurve.

Identifisere typen kurve fra følgende: torakal, hvor 90 prosent av kurvene forekommer på høyre side; lumbar, hvor 70 prosent av kurvene oppstå på venstre side; thoracolumbar, hvor 80 prosent av kurvene forekommer på høyre side; og doble store der forekommer kurver på begge sider.

De beste vinkelen for kurven på X-ray, og deretter bestemme om det er mer C- eller S-formet i naturen.