Digidexo.com

Hvordan Sinus Pain oppstå?

Hvordan Sinus Pain oppstå?

Betennelse

Sinus smerte oppstår når bihulene og nesegangene blir blokkert og betent. Betennelse er et tegn på at bihulene er infisert. De vanligste årsakene til sinus betennelse, eller bihulebetennelse, er allergi, et virus eller en bakteriell invasjon av sinus hulrom.

Bihulebetennelse kan føre til press og smerte der sinus hulrom er plassert. Infeksjoner konsentrert i sinus hulrom over, mellom og bak øynene vanligvis forårsake hodepine og feber, mens betente bihuler langs kinnbeina kan føre til ansikt smerte. Alle sinus hulrom er koblet til nesegangene, som kan forårsake smerter i nese og svelg, hoste og slim sekreter.

Unnlatelse av Cilia

Så, hvordan sinus betennelse og infeksjon oppstår? Bihulene er belagt med en slimlaget som inneholder celler dekket med flimmerhårene, eller små hår. Når du puster, du noen ganger inhalerer allergener, bakterier, bakterier og andre forurensende stoffer som får fast til slim. Jobben av flimmerhårene er å presse slimet sammen ned i halsen, tar de skadelige bugs med det. Slimet, sammen med bakteriene, bakterier, virus og andre irritanter, blir deretter svelget og reiser ned til magen.

Men noen ganger, bakterier, sopp og virus ikke blir presset ut av flimmerhårene. De kan bli overveldet av mengden av bakterier, eller slimproduksjon kan være lav på grunn av en annen, som ikke er relatert sykdom. Når dette skjer, bakterier, virus, sopp og andre irritanter reise opp til sinus hulrom, der de formerer seg og irritere slimhinnen i sinus passasjer, etter hvert forårsaker infeksjon og smerte. I tillegg kan virus som begynner i luftveiene reise opp til sinus passasjer og infisere dem. Som slimhinnen blir betent, blir det også veldig tykk, produsere mer slim og noen ganger blokkerer passasjer, forårsaker press og at "fylt opp" følelse.

Behandling

Behandlingen består av to taktikk: bekjempe infeksjonen og lindrende smerte. Det finnes medisiner du kan ta som vil bekjempe infeksjonen, for eksempel antibiotika som amoxicillin. Du kan også ta en over-the-counter decongestant å oppheve blokkeringen av nesegangene. Dekongestanter bryte opp slim, slik at det kan strømme mer effektivt. Hvis du tror du har en alvorlig sinus infeksjon, bør du oppsøke lege.