Digidexo.com

Vitaminer som hindrer hudkreft

Den eksplosive økningen i hudkreft og melanomer i de siste 70 årene har ført til økt interesse for ting du kan gjøre for å forebygge denne sykdommen. Du vet sikkert at du bør bruke solkrem før du går ut for å minimere UV-skader, men du kanskje ikke vet at enkelte vitaminer kan hjelpe huden din evne til å håndtere sollys. Ifølge hudlege Nicholas Perricone, kan inntak av visse vitaminene offset frie radikaler som fører til aldring og sykdommer som hudkreft.

Hudkreft og vitaminer

Fordi studier av bestemte matvarer og kosttilskudd som hindrer en type sykdom ofte direkte motsier senere studier om andre sykdommer, til det beste rådet forebygge hudkreft (utover å påføre solkrem) er å spise et variert og sunt kosthold. Hudlege Nicholas Perricone sa at rundt 80% av kroppens vitamin butikker er oppbrukt etter 40 minutter av soleksponering og han anbefaler å påføre en aktuell vitamin-tilført hudkrem som ekstra beskyttelse sammen med solkrem. Angående kosttilskudd, forteller han pasienter til å ta vitamin C og E sammen med alpha lipoic syre og koenzym Q10. En studie 2008 fant ingen signifikant forskjell i hudkreft nivåer i deltakerne som tok selen og vitamin E tilskudd i forhold til de på placebo.

Eventuelle effekter som kosttilskudd kan ha kan bli redusert med deres generelle absorpsjon nivået i kroppen, noe som er grunnen til å spise mat rik på antioksidanter kan gi ekstra beskyttelse for huden din når den kombineres med kosttilskudd. Konsumere vitamin E rik mat som mandler og avokado, vitamin C rik mat som appelsiner og fisk, som er kjent for å ha høye nivåer av fettsyrer. Drikker melk beriket med vitamin D kan hjelpe deg å fylle nivåer av dette viktige vitamin hvis du ikke får nok sollys til naturlig oppfylle diettbehov for vitamin D.

Perricone antyder at betennelse i kroppen er en primær årsak til hudkreft, og han mener at kostholdet gjør en forskjell i forekomsten av sykdommen. For å maksimere dine sjanser, må du unngå matvarer med transfett og de som er altfor bearbeidet, og likevel få nok av vitamin A gjennom sink i ditt kosthold og kosttilskudd. Og bruke solkrem selv om du gjør alle de riktige tingene.