Digidexo.com

Hvordan kroppen din reagerer når du slutte å røyke?

Hvordan kroppen din reagerer når du slutte å røyke?

Innledning

Ifølge American Cancer Society, ca 443 000 mennesker dør hvert år av røykerelaterte sykdommer. Røykeslutt er ikke alltid lett. Etter å røyke for en lengre periode, er hjernen og mye av kroppen din rewired å stole på nikotin. Ved at tilførsels er avskåret, panikk hjernen på en måte som forårsaker abstinenssymptomene. Men innen 20 minutter, vil kroppen også begynne å reagere med å helbrede seg selv av skaden at sigaretter har gjort i alle år.

Tilbaketrekking

Tilbaketrekking er den første måten kroppen din reagerer når du slutte å røyke. Abstinenssymptomer kan være: irritabilitet, tretthet, influensalignende symptomer, tørr munn, tetthet i brystet, sår hals, hodepine og sårhet i munn og tannkjøtt. Disse symptomene er bare midlertidig, og kan vare fra 24 til 48 timer. Du kan også oppleve cravings for sigaretter. Disse kan vare i uker etter røykeslutt, og kan aldri helt forsvinne.

Blood Pressure

De fleste av måtene kroppen reagerer ved røykeslutt er positive. Den første reaksjonen som oppstår ikke engang 20 minutter etter din siste sigarett er en dråpe i blodtrykket. Røyking fører til høyt blodtrykk, noe som kan føre til hjertesykdommer og andre problemer i sirkulasjonssystemet.

Karbonmonoksid

De som røyker har mye høyere nivåer av karbonmonoksid i stedet for oksygen i blodet. Innen 10 timer, kan dette nivået putte så mye som halvparten og erstattes med sunn oksygen.

Senses

De som har røkt i lang tid, som regel har en endret luktesans og smak. Etter at du har sluttet å røyke, reagerer kroppen din ved å rense og helbrede smaksløkene, og mest vanlig smak vil returnere innen to dager etter røyking.

Sirkulasjon

De som regelmessig røyker opplever et dramatisk fall i opplaget. Kroppen din er avhengig av sirkulasjon av blod for å få oksygen og næringsstoffer til resten av kroppen din, så vel som å gi deg den energien du trenger for å komme gjennom dagen. Resultatet av å slutte er bedre sirkulasjon, vanligvis innen et par uker. Du bør også legge merke til en økning av energi også.

Risiko

De som røyker har en mye høyere risiko for både hjerteinfarkt, lungesykdom og kreft enn de som ikke gjør det. Dette er på grunn av mengden av skade som giftstoffer i sigaretter forårsake på hjertet og lungene. Imidlertid, er kroppen i stand til å reagere med å helbrede seg selv. Faktisk, i løpet av 10 år, vil risikoen for lungekreft være den samme som en ikke-røyker. I løpet av 15 år, vil risikoen for hjertesykdom og hjerteinfarkt være det samme som en ikke-røyker.