Digidexo.com

Om graviditet og depresjon

Graviditet er en monumental tid i en kvinnes liv. Selv om det kan føre til oppstemthet til tider, kan de aller tilstand av svangerskapet føre til følelser av sorg, frykt og depresjon. Dette er normalt, men, og kan behandles med hell slik at graviditet og påfølgende årene kan nytes til fulle.

Hva er depresjon under svangerskapet?

Depresjon er en stemning lidelse. Det rammer én av fire kvinner på et tidspunkt, og om lag 13 prosent av gravide kvinner. Antepartum depresjon er betegnelsen som brukes for å beskrive depresjon under svangerskapet. Det er en biologisk sykdom som påvirker hjernens kjemi hos gravide kvinner. Hormonelle svingninger under svangerskapet påvirke hjernen kjemikalier på samme måte depresjon gjør hos kvinner som ikke er gravide.

Hva er symptomene?

Symptomene på depresjon under svangerskapet er lik de av depresjon uten graviditet. Mens de fleste kvinner vil oppleve noen eller alle av disse symptomene og til, hvis de vedvarer i mer enn to uker, kan depresjon være en faktor. Symptomer inkluderer nådeløs tristhet uten grunn, problemer med konsentrasjon, drastiske endringer i søvnmønster, tap av interesse i favorittaktiviteter, selvmordstanker og tanker om å dø og håpløshet, angst og endring i spisevaner.

Hva som forårsaker depresjon under svangerskapet?

En rekke ting kan utløse depresjon under svangerskapet. Hvis det er en familiehistorie med depresjon eller angst, er sjansene for depresjon under svangerskapet er betydelig høyere. Andre årsaker kan være samlivsproblemer under graviditet og bor alene. Å være gravid under en problematisk hendelse med barnets far kan føre til alvorlig depresjon og angst. Fertilitetsbehandling, tidligere spontanaborter, og alvorlige livshendelser som for eksempel økonomiske problemer, dødsfall, og tidligere psykiske eller fysiske overgrep kan også være triggere.

Hva er behandling for depresjon under svangerskapet?

Ta godt vare på deg selv under svangerskapet er det første skrittet til å ta godt vare på babyen. Det er to alternativer i behandling av depresjon under svangerskapet - terapi og medisin. Terapi kan være gruppearbeid støtte, psykiatrisk hjelp, sosionom interaksjon. Medisin brukes når symptomene er alvorlige. Begge metoder kan være foreskrevet eller bare én.

Kan depresjon under svangerskapet skade barnet?

Hvis venstre ubehandlet, kan depresjon skade mor og baby. Depresjon fører kvinner til å miste viljen til å ta vare på seg selv under svangerskapet. Dette fører til andre problemer, for eksempel spiser dårlig, feil søvnmønster, og narkotika og alkoholbruk. Alle disse problemene kan skade barnet og resultere i tapte prenatal besøk.