Digidexo.com

Hva er årsakene til lyse rødt blod i avføring?

Finne lyse rødt blod i avføringen kan være en sjokkerende og skremmende opplevelse. Blod i avføringen kan være et tegn på en helsetilstand, så er det svært viktig å se en lege for råd.

Betraktninger

Hvis blod i avføringen er lys rød, betyr det vanligvis at blødningen kommer fra nedre gastrointestinal (GI) tarmkanalen. Den nedre mage-tarmkanalen omfatter tykktarmen, rektum og anus. Lyse rødt blod kan også være et tegn på blødning massiv i magen.

Årsaker

Blødning i nedre mage-tarmkanalen er ofte forårsaket av hemoroider eller divertikulitt. Andre årsaker varierer fra anal sprekker og tarminfeksjoner til tykktarmskreft. Bare en lege kan finne kilden til blødningen.

Når skal man oppsøke lege

Hvis du finner noe blod i avføringen, bør du kontakte lege umiddelbart. Selv om du tror at blødningen er mindre eller forårsaket av hemoroider, er det viktig å fortelle legen din så snart som mulig. Blødning kan være et tegn på en alvorlig medisinsk tilstand.

Kliniske tester

Under ditt kontor besøk, kan legen utføre en koloskopi, ta X stråler av magen, testprøver av blodet ditt, eller ta en avføringsprøve. Hvis blødningen er alvorlig, kan du bli innlagt på sykehus for overvåking.

Forebygging

Spise en høy-fiber diett som inneholder massevis av grønnsaker vil hjelpe fordøyelsen og redusere sjansene for forstoppelse, hemorroider, tykktarmskreft, og diverticulosis. Unngå røyking, høyt alkoholforbruk, og stress også. Etter 50 år, anbefaler American Cancer Society årlig fekal-okkult blod testing, og en koloskopi hvert tiende år.