Digidexo.com

Riktig kosthold for Ulcerøs kolitt

Ulcerøs kolitt er en kronisk inflammatorisk tarmsykdom (IBD) preget av sterke magesmerter og diaré. Ulcerøs kolitt vanligvis påvirker kontinuerlig strekninger av den innerste slimhinnen i tykktarmen (colon) og endetarm. Det finnes ingen tilgjengelig kur for ulcerøs kolitt, men eksisterende terapier kan redusere symptomene. Selv om det er ingen harde bevis for at maten du spiser forårsaker inflammatorisk tarmsykdom, det er dokumentert at spesifikke matvarer eller drikker kan forverre symptomer og utløse en oppblussing av tilstanden. Med riktig kosttilskudd ledelse, kan sykdommen selv gå inn i en langsiktig remisjon.

Individuell Eating Plan

Det er ingen enkelt diett som gjør utslaget for alle IBD lider. Kostanbefalinger er individuelt skreddersydd avhengig av spesifikk av din tilstand og den spesielle delen av tarmen som er berørt. I tillegg er denne tilstanden ikke er statisk. Det endrer seg over tid. Matvaner må reflektere disse endringene. Nøkkelen er utviklingen av et sunt, godt balansert diett som eliminerer enkelte matvarer som systemet ikke kan tolerere.

Meieriprodukter

Mange IBD lider er laktoseintolerante. Dette betyr at kroppen din ikke er i stand til å fordøye laktose (melkesukker) i melkeprodukter. Hvis meieriprodukter utløse episoder av magesmerter, gass og diaré, kan du være laktose intolerant. Prøv en over-the-counter enzym produkt, for eksempel Lactaid, for å hjelpe systemet fordøye laktose. Hvis du fortsatt har problemer, må du kanskje å fullstendig eliminere melkeprodukter og få kalsium fra kosttilskudd.

Fiber

Mens fiberrike matvarer som ferske grønnsaker, frukt og helkorn er grunnlaget for et sunt kosthold for folk flest, kan fiber gi magesmerter, gass og diaré for IBD lider. Disse symptomene kan lindres når rå frukt og grønnsaker er stuet, bakt eller dampet før forbruk. Diskuter tillegg av en betydelig mengde fiber til kosthold med helsepersonell før implementering av denne endringen.

Diverse mat utløser

Ulcerøs kolitt pasienter vil oppleve forskjellige utløse mat. Det er viktig at du eliminere eventuelle matvarer fra kosten din som forverrer dine individuelle symptomer. En felles tråd blant de fleste IBD lider er matvarer som skaper overflødig gass. Disse inkluderer kål, brokkoli, frukt og fruktjuice, popcorn, bønner, koffein, alkohol og kullsyreholdige drikker. Du kan finne det nyttig, spesielt når du først finne årsaken til dine fakkel-ups, for å spise små, enkle måltider med ett eller to elementer. Dette vil gjøre det lettere å identifisere problematiske mat utløser for ditt spesielle tilfelle.

Væsker

Det er spesielt viktig for pasienter med ulcerøs kolitt å holde seg hydrert som risikoen for diaré alltid eksisterer, spesielt i varmt vær, når ytterligere tap av vann og salt gjennom huden er høy. Hvis tilstrekkelig væskeinntak ikke er vedlikeholdt, er nyrefunksjonen berørt og det er en økt risiko for å utvikle nyrestein. Det er best å drikke minst 1/2 oz. av sunne væsker for hver kilo kroppsvekt per dag. For eksempel, hvis du vekt 150 kg., Bør du drikke minst 75 oz. per dag. Husk å nippe i stedet Gulp drikkevarer. Overskytende luft, føres inn i fordøyelsessystemet når gulping, forårsaker ubehag. Styr klar av alkohol og koffeinholdige drikker. Disse stimulere tarmen og kan forverre diaré. I tillegg, kullsyreholdige drikker produsere gass.

Nutritional Supplements

Diskuter tillegg av kosttilskudd til din velvære rutine med helsepersonell. I tillegg til å ha en begrenset diett, ulcerøs kolitt lider ofte har problemer absorberende næringsstoffer. Vitamin-og mineraltilskudd kan være nyttig i å levere de mangler næringsstoffer. Men har de ikke gi essensielle kalorier og proteiner og bør aldri fungere som en erstatning for et måltid.