Digidexo.com

Gassproduserende matvarer for å unngå

Gassproduserende matvarer for å unngå


Fiber, stivelse og sukker som finnes i mat høy i karbohydrater er ikke fordøyd i tynntarmen når de riktige fordøyelsesenzymer er ikke tilgjengelig. Disse ufordøyde stoffer gå videre til tykktarmen, hvor de brytes ned av vennlige bakterier. De vennlige bakterier produserer metan når bryte ned disse matvarene under fordøyelsen. Over-the-counter fordøyelseshjelpemidler inneholder de enzymer som er nødvendige for å hindre at gass.

Gassproduserende grønnsaker

Cruciferous (også kjent som Brassicaceae eller Cruciferae) grønnsaker er en del av en blomstrende plante familien som forårsaker gass i fordøyelseskanalen. Brokkoli, kål, reddik, rosenkål og blomkål er cruciferous grønnsaker. Andre grønnsaker som produserer gass når du flytter gjennom fordøyelsesprosessen er løk, gulrøtter, agurk og selleri.

Gass-produksjon av høy Fiber

Foods høy i fiber er kjent et gassproduserende agenter i fordøyelseskanalen. Kli frokostblandinger, brun ris og hele hvete kan forårsake tarmgass mens hvit ris ikke. Belgfrukter, som inkluderer bønner (tørkede bønner, grønne bønner), erter og linser er også høy i fiber og produsere gass som et biprodukt av fordøyelsen. Stivelse som poteter, pasta og mais er også gassproduserende matvarer.

Gassproduserende Frukt

Det finnes i mange frukter sukker (fruktose) er kjent for å forårsake gassen. Rosiner, aprikoser, tørkede frukter av alle slag, bananer og svisker produsere gass. Fruktose kan bli funnet som en ingrediens i leskedrikker og andre bearbeidede matvarer.

Gassproduserende Dairy

Laktoseintoleranse (manglende evne til å fordøye melk og melkeprodukter) fører gass under fordøyelsen. Melk sukker som finnes i meieriprodukter som melk, iskrem og ost føre gassen. Yoghurt med aktive bakteriekulturer kan ikke føre til at gass fordi bakterier hjelpemidler fordøyelsen.