Digidexo.com

Teknikker for montering Briller

Teknikker for montering Briller


"Montering" briller er et begrep som brukes av optikerne å beskrive måle og justere rammer og linser. De tre viktigste teknikker for brillene er dimensjonering rammen, justering av rammen og måle for linsene. Optikere bruke alle tre teknikker for å sikre at du får best mulig syn og passform fra brillene.

Montering av Frame

En brillerammen bør være komfortabel, samt stilig. De fleste vil velge komfort over utseende, men det er mulig å ha både hvis du tilbringer tid på å prøve på rammer og finne en som ser og føles riktig. En ramme bør være bred nok over hele forsiden og passer så templer, eller "armer" ikke trykk inn i siden av hodet; og templene bør være lang nok til å strekke seg over kurven på øret.

Rammestørrelsen varierer med stil og trender. Ideelt sett, bør øynene dine være sentrert i hvert objektiv, omtrent i midten horisontalt og vertikalt. Rammen bør balansere med ansiktet ditt, ikke for stor eller for liten.

Justere en Frame til Fit

Optikere bruke en standard justering eller standard prosedyre justering for alle rammer før det leveres et par briller til en pasient. En standard justering omfatter stramme noen skruer på rammen. Linsene må være parallelle, kalles co-planar justering. Optikeren sjekker også at verken objektivet er mer frem enn den andre. Brua, den delen av rammen som sitter på nesen, ikke må være skjev. Ser fra toppen og ned, bør rammen være i en lett krummet linje som følger den foran ansiktet. Dersom rammen eller bro er vridd, bør rammen justeres og re-justert.

I metall er justert med spesialtang. Plastrammene oppvarmet i en spesiell varmepannen, eller ved en maskin som blåser varm luft over rammen for å gjøre det mer bøyelig.

Måleteknikker for briller

Resepten del av objektivet er plassert på et bestemt sted foran øyet. Optikere måle hvor langt fra hverandre øynene dine er, som kalles en PD for "pupillen avstand", og kommunisere dette nummeret til laboratoriet som gjør linsene. Hvis du bruker bifokale, andre målinger brukes i tillegg. Den bifokale høyde forteller lab hvor du vil plassere bifokale i forhold til hvor eleven ligger i rammen. De fleste er ikke symmetrisk og bifokale høyden kan være forskjellig for hvert øye. Andre målinger kan også brukes, avhengig av kompleksiteten av resepten og materialet av linsen.

Endelige justeringer

Etter at du har prøve på briller, er endelige "tweaks" gjort for å sørge for at de rammer og linser passer riktig. Rammen bør hvile komfortabelt på nesen. Glassene bør ikke gli ned eller føler for stramt. Templene bør følge kurven på baksiden av ørene og ikke trykke inn mastoid, et svært sensitivt område av hodeskallen bak øret.

Nye briller passer som nye sko og noen ganger strekke ut litt, spesielt i begynnelsen. Flere justeringer kan være nødvendig etter noen dager eller uker med seg en ny ramme. Har brillene justeres regelmessig for å opprettholde riktig passform og komfort.