Digidexo.com

Cozaar Alternatives

Cozaar Alternatives


Cozaar er Mercks merkenavn for losartankalium, til en angiotensin reseptorblokker (ARB) som først og fremst foreskrevet redusere høyt blodtrykk. ARB virker ved å interferere med evnen av legemet kjemiske angiotensin å komprimere blodkar. Det er flere andre ARB som fungerer på samme måte som Cozaar, men kan ha litt forskjellige bivirkninger eller tolereres bedre av noen pasienter.

Hyzaar

Hyzaar er en annen blodtrykksmedisin fra Merck, og kombinerer en ARB (losartankalium) med et diuretikum (hydroklortiazid). Siden diuretika (vanndrivende) er vanligvis foreskrevet sammen med ARB å behandle høyt blodtrykk, gir Hyzaar pasienter med bekvemmeligheten av å ta både medisiner i en enkelt pille.

Atacand

Atacand er AstraZenica merkevare av kandesartan, en annen ARB. AstraZenica hevder at Atacand er mer effektiv i å senke blodtrykket enn losartan. De 8 mg Atacand piller er også mye mindre og lettere å svelge enn losartan, som er vanligvis foreskrevet i 50-mg tabletter.

Diovan

Diovan er en ARB fra Novartis, og dens viktigste ingrediens er valsartan. Studier utarbeidet av Barreras og Gurk-Turner har indikert at valsartan gjør en bedre jobb med å senke blodtrykk enn losartan, og er langt mindre sannsynlig å produsere luftveier og sentralnervesystemet bivirkninger. I motsetning til de fleste andre ARB, kan effekten av valsartan bli redusert ved å forbruke visse matvarer.

Avapro

Avapro er Bristol-Myers Squibb formulering av ARB irbesartan. Irbesartan har en meget høy biotilgjengelighet (70 prosent) i forhold til andre ARB, noe som betyr at mer av det er brukt av kroppen. Forekomsten av bivirkninger kan sammenlignes med losartan, men studier utarbeidet av Barreras og Gurk-Turner foreslår at det kan ikke være så effektiv på å kontrollere høyt blodtrykk som losartan.