Digidexo.com

Linsesuppe Næringsinnhold

Linsesuppe er en lav-kalori, høy-protein rett som faller inn under kjøtt og bønner gruppen på United States Department of Agriculture (USDA) næringspyramiden. Ikke bare er linsesuppe fullpakket med essensielle næringsstoffer, er det også billig å kjøpe eller forberede. Suppa er tilgjengelig i organisk eller vanlig form og kan finnes i de fleste dagligvarebutikker i hermetisert suppe gangen. En porsjon er 12 oz. eller en kopp og en halv.

Kalorier

En servering av linsesuppe inneholder bare 190 kalorier og 5 kalorier fra fett. Basert på en 2000-kalori diett, er 0,5 g fett stede i suppe; Imidlertid, er ingen mettet eller trans fett tilgjengelig.

Karbohydrater og Protein

Hvis du er carb-bevisst, er linsesuppe et utmerket valg, ettersom hver servering inneholder 34 g karbohydrater, eller 11 prosent av det daglige anbefalte kvote. Suppen kan også skilte med 16 g kostfiber, som er viktig for fordøyelsen. Linsesuppe er et ideelt valg hvis du prøver å gå ned i vekt eller bygge muskler som det har 13 g protein.

Natrium og kolesterol

Linsesuppe inneholder ikke kolesterol; Derfor regnes det som et hjerte-sunn mat i henhold til American Heart Association. Likeledes, presenterer fatet svært lite natrium; bare 45 mg --- 2 prosent av det daglige anbefalte kvote --- er i hver servering.

Vitaminer og mineraler

Suppa er en god kilde til vitaminer og mineraler. En porsjon gir 70 prosent av de foreslåtte daglige mengden av vitamin A. I tillegg er 20 prosent av den anbefalte jern kvote i hver 12 oz. Vitamin C og kalsium er også tilgjengelig i mengder under 10 prosent.

Advarsel

Ifølge startcooking.com, bør linser oppbevares på et mørkt sted for ikke mer enn 12 måneder. Alltid sortere gjennom linser før du tilbereder suppe, som små steiner eller andre biter av rusk kan være til stede i posen. Skyll linsene før matlaging og lagre rester umiddelbart for å hindre svinn.