Digidexo.com

Tegn og symptomer på nyresykdom hos barn

Tegn og symptomer på nyresykdom hos barn


Nyrene er svært viktig for helsen og utviklingen av barnet ditt. De filtrere urenheter fra barnets blod og slipp viktige hormoner for røde blodproduksjon og sunt blodtrykk. Selv om nyresykdom er ikke uvanlig hos barn, bør det aldri bli tatt lett på. Skade på nyrene er irreversible og hvis det ikke oppdages tidlig, kan føre til nyresvikt. Vær observant om tegn og symptomer på nyresykdom hos barnet ditt, og du kan være i stand til å forebygge nyreskader.

Apati

Avhengig av alder på barnet ditt, kan han ikke være i stand til å fortelle deg nøyaktig hvordan han føler seg. Ofte, det første tegn på at noe er galt med ditt barns nyrer er generell apatisk atferd. Avhengig av alder på barnet ditt, kan han gråte ukontrollert i det som virker som uten grunn. Du kan merke at barnet ditt har liten interesse for mat eller nekter å spise alt. Du kan merke at barnet ditt ikke spiller så mye eller er motvillige til å gjøre mye bevegelse. Selv om apati kan være et tegn på en rekke forhold, kan det også være det første tegn på nyresykdom.

Hodepine

Kronisk hodepine hos barn kan være et tegn på høyt blodtrykk eller hypertensjon. Høyt blodtrykk også kan føre til nyresykdom hos ellers normale nyrer. Nyrene bruke blodtrykket i deres filtreringsprosess, og når den er for høy kan det ødelegge kapillarene i nyrene, noe som nyresykdom. Fordi nyrene trenger normalt blodtrykk å fungere, de også gi ut hormoner som regulerer det. Hvis ditt barns nyrer er skadet, kan de ikke produsere nok av dette hormonet å opprettholde sunt blodtrykk.

Ødem

Ødem er unormal hevelse av kroppsdeler, spesielt ekstremiteter som hender eller føtter. Det er også et avslørende tegn på nyresykdom hos barn. Nyrene fjerner normalt overflødig vann fra blodet og bruke det i urinproduksjonen. Hvis nyrene ikke gjør jobben sin, forblir overflødig vann i barnets kropp, og må finne et sted å gå. Det kan føre til hovne ben, armer eller hevelse i ansiktet.

Anemi

Anemi er et annet tegn på barndommen nyresykdom. Anemi oppstår når barnet ditt har lav oksygen i blodet hennes, noe som gjør henne ukarakteristisk svak eller sliten. Friske nyrer frigi hormoner som stimulerer produksjonen av røde blodceller. Røde blodceller bærer molekyler av oksygen gjennom blodstrømmen til alle deler av kroppen, hvor den brukes til å drive essensielle biologiske funksjoner. Hvis nyrene er skadet, kan de ikke produsere nok av dette hormonet, gi barnet ditt et lavt antall røde blodlegemer og dermed anemi.

Urin Endringer

Den viktigste funksjonen til nyrene er å fjerne urenheter og overflødig vann fra blodet og hoved biprodukt er urin. Plutselige endringer i barnets urin kan være et tegn på nyresykdom. Urin kan være mørkere enn normalt. Det kan også være uklare eller har blod i den. Du bør også være bekymret hvis du oppdager at barnet ditt skiller ut urin som er smellier eller mer bitter enn normalt.