Digidexo.com

Hyperglykemi Retningslinjer

Hyperglykemi er assosiert med diabetes og betyr høyt blodsukker eller høyt blodsukker. Hyperglykemi er en alvorlig helsetilstand, men riktig overvåking av sukker nivåer kan holde blodsukkeret i sjakk.

Årsaker

Hyperglykemi kan være forårsaket ved å spise mat med for mye sukker eller karbohydrater, ikke får nok mosjon, stress, fysisk sykdom og ikke tar diabetiker medisiner. Andre symptomer kan være anstrengende aktivitet, infeksjon og ikke får nok insulin fra injeksjoner.

Symptomer

Symptomer på hyperglykemi i diabetes inkluderer økt tørste, tretthet, uskarpt syn, hyppig vannlating, vekttap og en blodsukker leser mer enn 180. Symptomer på langvarig hyperglykemi inkluderer kutt og sår som gror langsomt, hudinfeksjoner, nedsatt syn og nerveskader som resulterer i nummenhet i tær og føtter.

Behandling

Sjekk blodsukkeret hvis du opplever hyperglykemi symptomer. Du bør sjekke urinen for ketoner, som er giftige syrer, hvis blodsukkeret er høyere enn 240, ifølge American Diabetes Association. Du må ta kontakt med legen din dersom ketonnivå er høye og diskutere hvordan å senke dem. Du kan senke blodsukkeret ditt på egen hånd hvis ingen ketoner er til stede. Senke blodsukkeret krever trening, å ta medisinen og unngå sukkerholdige bearbeidet mat som bakevarer.
Ikke trening hvis du har testet positivt for ketoner som trening bare øker blodsukkeret i dette tilfellet. Legen din kan ønske å endre insulindosen hvis det vises at du ikke får en tilstrekkelig mengde for å holde blodsukkeret lavere.

Betraktninger

Drikk rikelig med væske for å skylle ut ekstra sukker i blodet ditt. Å miste vekt hvis du er overvektig hjelper lavere blodsukker nivåer. En kostholdsekspert kan gi deg et måltid plan som holder blodsukkeret under kontroll.

Forebygging / løsning

Hold en matdagbok som viser matvarer og antall karbohydrater i dem. Test blodsukkeret regelmessig og komme i kontakt med legen din hvis du har flere unormale testresultater. Ta medisinen på samme tid hver dag for å holde samme mengde insulin i kroppen din. Ha en medisinsk advarsel kort med deg i nødstilfeller. Leaving blodsukkernivået høyt vil resultere i nerve og organskade, så holde orden på blodsukkeret til å hindre usunn medisinske tilstander.