Digidexo.com

Kan du bli født med en skjoldbrusk problem?

I USA blir alle nyfødte testet for en rekke sykdommer og defekter, og skjoldbrusk funksjonell testing er ikke noe unntak. Fordi skjoldbruskkjertelen spiller en så viktig rolle i et barns fysiske og mentale utvikling, er viktig tidlig oppdagelse for hypotyreose. Uten medikamentell behandling intervensjon, ville babyer ikke trives og vil ha høy risiko for å utvikle mental retardasjon.

Screening

Neonatal screening gjøres via hælen stick, vanligvis i løpet av de tre første dagene av livet. Blodet blir testet for T4 med et bekreftende TSH test, for å se etter graden av skjoldbruskkjertelen.

Tegn og symptomer

Tegn og symptomer som krever øyeblikkelig hjelp omfatter puffy ansikt og kropp, tykk tunge og generelt kjedelig utseende. Hes gråte, unormalt store fontanelles, korte armer, ben og fingre, brede hender og lav muskeltonus er flere tegn som kan vises senere og bør ikke overses.

Forekomst av hypotyreose

I USA, anslagsvis 1: Det finnes 3500 ratio for medfødt hypotyreose. Om lag 40 prosent av disse babyene har ufullstendige eller fraværende skjoldbruskkjertelen, om lag 40 prosent har anatomiske anomalier som skjoldbruskkjertelen ved foten av tungen eller på halsen, og de resterende 20 prosent mangler funksjonelle thyroids på grunn av genetiske faktorer.

Behandling

Hypotyreose er lett behandles med erstatning hormonbehandling, og prognosen er generelt gunstig når symptomene oppdages tidlig. Medikamentell behandling betyr vanligvis en levetid forpliktelse.

Forebygging

I USA, som rundt om i verden, er jodmangel hos gravide kvinner en viktig medvirkende faktor av medfødt hypotyreose. Økende jod til normale nivåer i disse kvinnenes dietter kan bidra til å løse dette problemet.