Digidexo.com

Hva grønnsaker eller korn inneholder B12?

Vitamin B12 er en nødvendig næringsstoff som brukes for kroppsprosesser slik som blodceller dannes og hjernefunksjon. The vitamin finnes i kjøttprodukter; andre animalske produkter, som melk og ost; og i befestede kornprodukter. Grønnsaker, derimot, er ikke en god kilde til vitamin B12. Vegetarianere, veganere og andre som ikke spiser kjøtt kan få vitamin B12 i kosten gjennom berikede matvarer eller kosttilskudd.

Befestet Korn

Kornprodukter er ofte beriket med vitamin B12. Noen frokostblandinger er beriket med nok B12 som en porsjon frokostblanding gir alle den anbefalte B12 per dag. Annet korn, kan bare inneholde en del av det daglige anbefalte mengde av vitamin B12. For vegetarianere og veganere, spise en frokostblanding som er beriket med B12 er en enkel måte å få mer vitamin B12 i kosten. Les de ernæringsmessige etikettene på korn for å bestemme mengden av vitamin B12 som er lagt til.

Ernæringsmessige gjær

Nutritional gjær blir ofte forsterket med vitamin B12, og kan gi en tilstrekkelig mengde av vitamin når tilsatt til dietten. Sjekk etiketten av ernæringsmessige gjær før du kjøper å avgjøre om gjær inneholder B12 og hvor mye B12 er i en servering.

Befestede vegetarisk og Vegan Foods

Mat laget spesielt for vegetarianere og veganere er ofte beriket med vitamin B12. Disse matvarer inneholder ikke animalske produkter. Veggie burgere, soyamelk, soya margarin, soya ost, soya yoghurt og andre spesialitet vegetarianer eller veganer matvarer kan alle bli beriket med B12. Ta hensyn til ernæringsmessige etikettene når du kjøper vegetarianer eller veganer matvarer for å finne ut om B12 er til stede.

Tang og tare og alger

Noen tang og alger produkter kan inneholde vitamin B12. Imidlertid B12 som er funnet innenfor disse produkter varierer med hvert enkelt element. B12 kan også være i en form som ikke er i stand til å bli absorbert i kroppen, ifølge The Vegetarian Society i Storbritannia.