Digidexo.com

Skade sukker erstatter

Skade sukker erstatter


Folk som ønsker å unngå sukker har slått til mangfoldet av sukker erstatter, å tro at de skal være sunnere. Men mens kunstige søtstoffer kan være kalori-fri, sukker-fri og lav-fett, de tilbyr ingen næringsstoffer, og er full av kjemikalier. De er skadelig for helsen din fordi utenlandske kjemikalier i kroppen din er giftstoffer, og jo mer systemet fokuserer på å bli kvitt disse giftstoffer, jo mindre ressurser det vil ha for å opprettholde god helse eller bekjempelse av plager.

Aspartam

Aspartam er kjent med merkenavnene NutraSweet eller like. Ifølge Weston A. Price Foundation, selv en liten bit av aspartam negativt endrer hypofysen, som regulerer alle biokjemiske prosesser.

Videre, ifølge forsker Dr. Christine Lydon, sitert i artikkelen "sukkerfrie Blues," aspartam spaltes til formaldehyd, som kan påvirke sentral nervøse lidelser som multippel sklerose, lupus og fibromyalgi. Andre bivirkninger inkluderer migrene, høyt blodtrykk, svimmelhet, kvalme, tarmproblemer, utslett, depresjon og mannlig infertilitet.

Sakkarin

Sakkarin, kjent kommersielt som søt 'N Lav eller Sugar Twin, ble først markedsført som en antiseptisk og bare ble en populær sukker erstatning under første verdenskrig da sukker var knappe.

Ifølge Weston A. Price Foundation, forbød den kanadiske regjeringen sakkarin i 1970 etter at de oppdaget at det økte laboratorierotter 'risiko for blærekreft. Forbruker sakkarin kan føre til eksem, fotosensitivitet, tungpustethet, kvalme, diaré, tunge blemmer, hodepine og økt vannlating.

Sukralose

Splenda er merkenavnet til sukralose, et syntetisk søtningsmiddel laget av sukker, men satt gjennom en kjemisk prosess som gjør den til den samme kjemiske forbindelsen som brukes til å lage plantevernmidler som DDT, som Weston A. Price Foundation påpeker.

Ifølge Sukralose Toxicity Information Center, kan sukralose forårsake migrene, utslett, svimmelhet, nummenhet, diaré, intestinal kramper, blære problemer, krympet thymus kjertel, forstørret lever og nyrer, redusert antall røde blodlegemer og avbrutte svangerskap i høye doser.

Xylitol, sorbitol og mannitol

Sukkeralkoholer-xylitol, sorbitol og mannitol-er så kalt fordi deres kjemiske make-up delvis ligner sukker og delvis ligner alkohol. Sukkeralkohol finnes naturlig i noen matvarer, men den kommersielle versjonen er en syntetisk, hydrogenert form av sukker.

Sukkeralkoholer inn tarmer intakt, fordi de ikke brytes ned i magen, noe som deretter fører til fermentering av bakterier. Så tidkrevende xylitol, sorbitol og mannitol kan forårsake intestinal problemer som gass, mage kramper, oppblåsthet, sure oppstøt og diaré. Den oppfordrer også dehydrering, som kan være mer av et problem etter trening og deretter drikke en xylitol-søtet drikke.

Høy fruktose mais sirup

Høy fruktose mais sirup (HFK) er løselig, derfor blander godt i de fleste matvarer og væsker, og billig å produsere. Men high fructose corn syrup forstyrrer kroppens opptak av viktige mineraler som magnesium og kobber, som banet veien til bentettheten, anemi, infertilitet, hjertearytmier, høye kolesterolverdier og hjerteinfarkt.

Ifølge klinisk ernæringsfysiolog Nancy Appleton, sitert i "The Double Farene ved høy fruktose Corn Syrup," HFCS kan forårsake diaré og endre stoffskiftet og det konverterer til fett mer enn noe annet sukker. I tillegg kan HFCS forårsake en fettlever, skrumplever, og, fordi det forstyrrer insulinproduksjon, type-2 diabetes. Det kan også hindre hvite blodceller fra å forsvare kroppen mot giftige fremmede inntrengere.