Digidexo.com

Terapi for Arm senebetennelse

Arm senebetennelse er en betennelse i sener i albue eller skulder regionen. Tilstanden kan gi smerter og en brennende følelse i de berørte områdene. Det finnes flere forskjellige typer arm senebetennelse: Lateral epikondylitt (tennisalbue) og medial epikondylitt (golfalbue), sammen med bicipital (foran skulderområdet), triceps og rotator cuff senebetennelse. Terapi for armen senebetennelse, kan variere avhengig av alvorlighetsgraden av tilstanden. De fleste bruker en kombinasjon av medisinsk og fysioterapi. Kirurgi kan være nødvendig i noen tilfeller.

Betydning

Senebetennelse er ofte sett på som en anerkjent sykdom under amerikanerne med Disabilites loven. Som et resultat, kan arbeiderne samle yrkesskade eller uføreutbetalinger og gå glipp av arbeid på grunn av armen senebetennelse. Dette øker betydningen av armen senebetennelse terapi for bedrifter og mindre bedrifter. Deres mål er å få folk tilbake til arbeid.

Typer Medical Therapy

De fleste leger anbefaler vanligvis hvile og is til arm senebetennelse. Ice er vanligvis komprimert mot betente området ved 20-minutters intervaller. Leger anbefaler videre at en person holde armen løftet i tillegg til å lindre hevelse. Hvis en person er i smerte, kan ibuprofen og andre anti-inflammatoriske medisiner brukes for lindring. Til tider kan kortikosteroider være foreskrevet for behandling av mer alvorlige tilfeller av armen senebetennelse. Slynger og bukseseler kan bidra til å forhindre eller redusere armbevegelser og fremme helbredelse.

Typer av Physical Therapy

Leger kan anbefale visse øvelser for en pasient med arm senebetennelse. Tøyningsøvelser kan løsne opp sener, muskler og ledd i albuen og skuldrene. Når hevelsen går ned, kan lett vektløfting bli reist som en del av fysioterapi programmet. Vektløfting øvelser er utformet for å bygge styrke i både berørte og omkringliggende muskelgrupper. For eksempel kan sterkere øvre rygg og trapezius (på hver side av halsen) muskler gi støtte til rotator cuff. Lisensierte fysioterapeuter er noen ganger ansatt for personer med arbeidsrelaterte arm senebetennelse. De hjelper folk med grunnleggende bevegelser og bidra til å få funksjonshemmede arbeidstakere tilbake i arbeid.

Time Frame

Det er ingen fast tidsramme for arm senebetennelse terapi. Vanligvis de som bruker en kombinasjon av is, kan anti-inflammatoriske medisiner og mosjon komme over sine plager raskere enn de som tar en mer passiv tilnærming. Rotator cuff senebetennelse kan ta lenger tid å helbrede enn de fleste andre typer arm senebetennelse fordi det innebærer fire grupper av muskler og sener. Men mer alvorlige tilfeller av senebetennelse, til tross for sin plassering, vil normalt ta lenger tid å helbrede.

Forebygging / løsning

En person kan i stor grad hindre arm senebetennelse ved å strekke armen ledd og muskler regelmessig og opprettholde et riktig kosthold. Mange matvarer som grønnsaker og frukt har anti-inflammatorisk egenskaper. Enkelte kosttilskudd som Glukosamin og chondrotin er kjent for å forhindre stikkflammer i musklene. Magnesium er et naturlig muskelavslappende middel. Vitamin C har også helbredende effekter.