Digidexo.com

Hvordan hjelpe noen med Post-Traumatic Stress Disorder

Hvordan hjelpe noen med Post-Traumatic Stress Disorder


Post-traumatisk stress lidelse (også kjent som PTSD) er en alvorlig tilstand som i stor grad kan påvirke livskvaliteten for dem som lider av det. Som navnet antyder, er lidelse forårsaket av fall-out av traumatiske hendelser i ettertid. Hvis du kjenner noen med PTSD, kan du hjelpe dem. Bruk disse trinnene for å lære hvordan man kan hjelpe noen med Post-Traumatic Stress Disorder.

Bruksanvisning

•  Vær en god venn. Det er viktig å la personen vite at du er bekymret for ham uten å gjøre ham føle seg flau eller skamfull i uansett. La ham vite at det er mennesker som jobber med de samme følelsene, og at du vil ha ham til å føle seg bedre og være i stand til å leve et mer fullverdig liv. Hvordan du nærmer deg motivet er ekstremt viktig. Det må være i et støttende og kjærlig måte.

Forskning mental helse fagfolk med erfaring i å håndtere pasienter med PTSD. Hvis personen du prøver å hjelpe er villig til å være involvert i denne prosessen, la henne. Du kan finne noen motstand. Det kan være bedre å se etter en troverdig terapeut, så spør din venn til å gå med deg å møte terapeuten.

Ta din venn til å møte med terapeuten du fant. Hvis hun er motstandsdyktig, forklare henne at du bare prøver å hjelpe, og at du vil være rett ved siden av henne hele veien. Fortell henne om legen du funnet og hvorfor tror du de kan hjelpe. Berolige henne at hun er ikke den eneste som har jobbet med dette og fortelle henne at denne psykolog har hjulpet andre med det samme problemet.

Forstå din venns triggere som han arbeider gjennom dem. Mange mennesker som lider av PTSD har visse triggere som vil ta dem mentalt tilbake til den traumatiske hendelsen. Dette kan være en viss severdigheter, lukt, støy eller stemme. Disse triggere kan føre til ytterligere stress, flashbacks og selv psykotiske brudd i de med PTSD.

Hjelpe henne å forstå hennes lidelse. Forskning på nettet med henne å lese om symptomer og behandling av PTSD. La henne se hun er ikke alene, og at de tingene hun er følelsen har et navn, og enda viktigere, en løsning.