Digidexo.com

Hva er meningen med kunstig prevensjon?

Hva er meningen med kunstig prevensjon?


Kunstig prevensjon refererer til bruk av noen medisiner, barriere eller enhet for å forhindre graviditet. Mange bruker det i stedet for eller i tillegg til naturlig familieplanlegging, som er avhengig av sporing menstruasjonssykluser, kroppstemperatur og konsistens av slim utflod å avgjøre når en kvinne kan bli gravid.

Barrier Prevensjon

Barrier prevensjon, inkludert kondomer og membraner, hindrer sædcellene fra å nå og gjødsling egget.

Hormonell prevensjon

Hormonell prevensjon, inkludert p-piller, plaster eller injeksjoner, endrer en kvinnes hormoner midlertidig å hindre henne fra å bli gravid.

Iuds

Intrauterin enheter (iuds) er små enheter som settes inn i en kvinnes livmor. De forhindrer befruktning og / eller implantasjon av egget ved å endre slimet rundt livmorhalsen og livmorslimhinnen. De varer i flere år.

Sæddrepende middel

Spermicider forhindre graviditet ved å drepe ejakulert sperm. Midlene blir ofte brukt i forbindelse med barriere prevensjon.

Historie

Kunstige prevensjonsmetoder har vært brukt i tusenvis av år. De gamle egypterne opprettet vaginale stikkpiller tenkt å hindre graviditet, og mange kulturer brukte kondomer laget av lin eller dyretarmer.