Digidexo.com

Hva er behandlingen for en gjær infeksjon i munnen?

Gjær infeksjoner kan være spesielt smertefullt når de oppstår i munnen. Disse infeksjonene, kjent som trost, gjør spise og drikke vanskelig. Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, protese wearers, nyfødte, røykere, folk som bruker inhalasjonssteroider og folk som har svekket immunforsvar kan ha en høyere risiko for å utvikle trost.

Symptomer

Thrush produserer hvite flekker eller lesjoner i munnen og på tungen. Noen mennesker kan ha røde flekker og sårhet inne i munnen i stedet for flekker. Hvis du pusser tennene og bump mot en av disse plassene, kan det bryte åpne og blø. I noen tilfeller, trost lesjoner spredt seg til spiserøret, røret som maten passerer gjennom på vei fra munnen til magen. Esophageal lesjoner kan føre til vanskeligheter med å svelge. Kantete Cheilitis, kan en tilstand der trost skjemaer på hjørnene av munnen og forårsaker sprekkdannelser, også forekomme.

Årsaker

Candida albicans sopp er en vanligvis ufarlig sopp som vanligvis finnes i fordøyelseskanalen, huden og munn. Det er normalt holdt under kontroll av mikroorganismer og bakterier i kroppen. Stress eller sykdom kan føre til at Candida albicans nivået i kroppen din til å bli ubalansert, noe som resulterer i veksten av de karakteristiske hvite flekker. Tar antibiotika og p-piller kan endre gjær nivåer i munnen, som kan HIV-infeksjoner, graviditet, ukontrollert diabetes, kreft eller tørr munn. Gravide kvinner som har vaginal gjær infeksjoner kan passere trost til sine babyer under levering. Thrush er vanligvis mild hos nyfødte.

Behandling for babyer og barn

Barn kan ikke trenge behandling for milde tilfeller av trost. En anti-sopp medisiner kan være foreskrevet hvis trost er mer alvorlig og forårsaker smerte. Hvis du ammer en baby med trost, vil både du og barnet ditt krever behandling, eller du kan fortsette å passere infeksjonen frem og tilbake til hverandre. Når barnet ditt har en trost infeksjon, vil du mest sannsynlig utvikle en tilsvarende infeksjon på brystene dine. En anti-fungal krem ​​kan brukes til brystene for å rydde opp infeksjonen.

Behandling for voksne

En anti-sopp medisiner kan være foreskrevet for å behandle trost eller legen din kan foreslå at du prøver å gjenopprette bakteriefloraen i munnen ved å ta acidophilus flytende eller kapsler eller ved å spise usøtet yoghurt som inneholder levende kulturer av acidophilus. Acidophilus er en bakterie som hjelper i fordøyelsesprosessen. Hvis du utvikler trost og har et svekket immunforsvar, kan behandling med acidophilus ikke være like effektivt for kanskje trenger deg og du til å ta en anti-fungal medisiner. Personer som har et sent stadium av HIV-infeksjon kan bli resistente mot anti-fungals, og kanskje må bruke en annen type narkotika.

Forebygging / løsning

Du kan redusere sjansene for å utvikle trost ved å begrense bruk av munnvann eller munnvann spray, da disse produktene kan endre balansen av mikroorganismer i munnen. Børsting og spyling tennene daglig og besøker tannlegen regelmessig kan også redusere muligheten for å utvikle en infeksjon. Hvis trost er en kronisk problem for deg, kan det være lurt å begrense sukker og matvarer som inneholder gjær, som for eksempel øl, vin eller brød.