Digidexo.com

Matvarer som renser kolon

Matvarer som renser kolon


Mange rense sine kolon å føle seg bedre, forbedre deres helse, komme over gastritt eller gjær infeksjoner og overvinne sykdommer. Systemisk gjær er spesielt plagsom som den avgir giftstoffer når det dør, og gir et miljø som passer for parasitter. Det finnes en rekke måter å rense tykktarmen, men den enkleste og mest kostnadseffektive måten er ved å spise visse matvarer.

Rå grønnsaker

Rå grønnsaker inneholder naturlige fordøyelsesenzymer som kan bidra til å bekjempe systemisk gjær i kroppen. Man kan konsumere større mengder mer praktisk ved juicing. Dette innebærer å blande grønnsaker i en blender og drikker dem. Noen rå grønnsaker som renser kolon inkluderer gulrøtter, selleri, rød og grønn paprika, agurk, rødbeter, reddiker, grønnkål, persille, hvitløk og hvete gress. Disse grønnsakene inneholder mange vitaminer, mineraler og antioksidanter som kan hindre celleskader forårsaket av giftstoffer og parasitter. Rå grønnsaker kan også hjelpe alkalize kroppen og tykktarm. Dette kan bidra til å avverge gjær overvekst og skape et miljø som er fiendtlig for parasitter.

Frukt

Frukter har også fordøyelsesenzymer som kan drepe gjær i tykktarmen. Frukt er også brukt til å myke opp og skylle tarmene. Frukt brukes i kolon renser inkluderer ananas, kiwi, papaya, mango, jordbær, blåbær, appelsiner, plommer og rosiner. Frukt inneholder sukker (fruktose), og gjær ikke trives på sukker, men det fordeler seg langsommere enn behandlet sukker og er ikke så potent. Frukt kan blandes i en blender også, eller blandet med grønnsaker. De kan blidgjøre drikke.

Frokostblandinger

Frokostblandinger kan være svært effektiv i rensing av tykktarmen. De inneholder høye nivåer av løselige fibre. Noen vanlige frokostblandinger som brukes i kolon rensing inkludere havre måltid, havrekli og frokostblandinger som inneholder hvete, mais og rug. Personer som har matallergier må spise glutenfrie frokostblandinger fordi, som sukker, gjær trives også på gluten, et protein med høy glykemisk indeks. De fleste av disse produktene er laget av brun ris.

Nøtter og frø

Nøtter og frø kan hjelpe rense tykktarmen. De er også høy i fiber. Det er best å spise rå og ubehandlet nøtter og frø. Mandler, soya nøtter og hele linfrø er best for kolon rensing. Andre nøtter som kan brukes til å rense tykktarmen inkluderer hasselnøtter, valnøtter, peanøtter, macadmia og paranøtter, pistasjenøtter, solsikkefrø og sesamfrø, og kokosnøtter.

Belgfrukter

Belgfrukter kan også hjelpe i kolon-rensing prosessen. Dette er matvarer som er dekket med en pod. De er høy i B-vitaminer og fiber. Noen av de mer populære belgfrukter inkluderer lima bønner, kikerter, svarte bønner, soyabønner, marineblå bønner, black-eyed peas, gule erter og linser.