Digidexo.com

degenerativ sykdom disk

Øvelser for livmorhals Degenerative Disk Disease

Øvelser for livmorhals Degenerative Disk Disease


Cervikal degenerativ sykdom disk (DDD) er en tilstand i hvilken en eller flere av de plater som er plassert i halsen begynner å bryte ned. Dette kan legge press på nerver og disker og forårsake smerter og betennelser. Legen din kan bestille en MR eller røntgen for å diagnostisere denne tilstanden. Behandlingsplanen vil være tverrfaglig og vil omfatte skånsom trening. Sjekk med legen din før du begynner på et nytt treningsprogram for å sikre øvelsene som er aktuelle for din situasjon.

Generelle retningslinjer

Når du trener med cervical DDD, lytt til kroppen din. Stopp noen øvelse som forårsaker skarp smerte eller gjør symptomene verre. Hvert tilfelle av livmorhals DDD er forskjellig, så mens én trening kan hjelpe enkelte pasienter kan den samme øvelsen være kontraindisert hos en annen pasient.

Neck Stretch

Sitte rett opp og slippe høyre øre til høyre skulder. Ikke vri hodet, ser rett frem. Hold i 5 til 10 dype åndedrag og fokus på å slippe skuldrene. Gjenta andre siden.

Neck Rotasjon

Sitte rett opp og snu hodet for å se over høyre skulder. Trykk på venstre skulder tilbake. Hold i 5 til 10 dype åndedrag og fokus på å slippe skuldrene. Gjenta på venstre side.

Chin Drop

Sitte rett opp og trykker på haken ned mot brystet, deretter komme tilbake rett opp. Det anbefales ikke å slippe hodet bakover fordi dette kan komprimere diskene enda mer, som du ikke ønsker å gjøre hvis du har livmorhals DDD. Må 8 til 12 ganger, så hold haken ned i 5 til 10 dype åndedrag og fokus på å slippe skuldrene.

Skulder Rolls

Hvis du har kroniske nakkesmerter på grunn av livmorhals DDD, kan du være bærer overflødig spenning i skuldrene. Denne øvelsen skal hjelpe. Sitte rett opp og skuldertrekning skuldrene opp til ørene. Deretter rulle skuldrene ned og tilbake. Gjør 8 til 12 repetisjoner.

Drug Behandling av Isjias

Isjias er ikke en tilstand-og-av-seg selv, men er i stedet et begrep som refererer til de symptomene som oppstår når isjiasnerven blir skadet. Begrepet refererer til smerter, prikking, svakhet, nummenhet eller smerte oppleves i ett eller begge bena når isjiasnerven blir skadet. Behandlinger inkluderer smertestillende medikamenter for å behandle isjias, og fysioterapi eller kirurgi for å behandle den underliggende årsaken til symptomene.

Årsaker til Isjias

Isjiasnerven er en nerve plassert på baksiden av benet. Det gir følelsen til kneet, leggen, lårene, og fotsålene. Isjias kan være forårsaket av skade på denne nerven. Skade kan oppstå som et resultat av en skade, (inkludert en bekkenbrudd eller annen skade på bekkenet) en degenerativ sykdom disk, en skiveutglidning en tumor, eller spinal stenose.

Symptomer på Isjias

Symptomer inkluderer smerter, smerter, prikking, (i ett eller begge ben) og i noen ekstreme tilfeller, vanskelig å bevege kneet eller beinet. Smerte kan være lokale for ett ben, eller til den ene side av et ben, kalv, hofte eller fot, eller det kan strekke seg til begge ben. Smerten kan være verre når du sitter, står, hoste, le, nyse, gå eller bøye. Smerte kan også intensivere om natten.

Behandling

Isjias kan løse seg selv uten behandling, dersom den underliggende skade på isjiasnerven var mindre, og hvis symptomene er mindre. Fysioterapi kan også bidra til å løse den underliggende årsaken til nerveskader, som vil føre til en avslutning av isjias. Men hvis årsaken til nerveskader er betydelig eller vedvarende, vil den underliggende årsaken må behandles for å kurere isjias. Dette kan innebære injeksjoner for å redusere betennelse rundt isjiasnerven, eller kirurgi for å reparere gled disker eller legioner som legger press på nerven. Fordi isjias selv refererer til symptomene, og ikke den underliggende årsaken, innebærer behandling av isjias bruk av smertestillende eller steroider for å lindre smerte.

Narkotika Therapies

Vanligvis legemidler som brukes til å behandle isjias er stoffer som bidrar til å håndtere smerte. Analgetika eller smertestillende, er vanligvis den første behandling anbefales. Disse inkluderer over skranke medisiner inkludert Acetaminophens (som Tylenol) eller NSAIDS (non-steroide anti-inflammatoriske medisiner som aspirin).

Stikkende smerter kan kreve mer ekstreme former for smertestillende. Disse smertestill inkluderer karbamazepin, fenytoin, eller trisykliske antidepressiva. Formålet med hver av disse medikamentene er å redusere smerten assosiert med isjias, ikke til å behandle det underliggende skade på isjiasnerven.

Prognose

Vanligvis, hvis årsaken til isjiasnerven skaden er diagnostisert og behandlet på riktig måte, er full gjenoppretting sannsynlig og isjias vil forsvinne. Imidlertid, hvis den underliggende årsaken til isjias ikke er behandlet og herdet, kan vedvare isjias og bli verre.

Thoracic Spinal Degenerative Disc Disease

Torakalcolumna degenerative disk sykdom beskriver seg unna av diskene eller puter mellom ryggvirvler. Komprimerte og klem nerver assosiert med degenerative disker kan føre til smerter og muskelspasmer som krever medisinsk intervensjon. Tilstanden er også kjent som degenerative leddgikt av ryggraden.

Effekter

Ifølge Mayo Clinic, kan smerter, prikking og nummenhet i lemmene være symptomer på degenerative disk sykdom. Thoracic degenerative disk sykdom kan også føre til sammensunket holdning, eller hyperkyphosis, noe som gjør det vanskelig å puste.

Diagnose Prosedyrer

Legen vil stille spørsmål om dine symptomer. Dette er ingen tid for å være sjenert eller modig. Adresse alle dine ubehag og smerte. Legen vil utføre en nevrologisk undersøkelse og kan bestille medisinsk bildebehandling.

Behandlinger

Når symptomene er milde, kan alternativ medisin behandlinger gi lindring. Leger kan foreskrive fysioterapi, smertestillende midler og mosjon. Kirurgi kan bli foreslått I alvorlige tilfeller.

Potensial

Thoracic degenerative disk sykdom kan føre til spinal stenose, eller innsnevring av spinalkanalen. Mens ganske vanlig hos mennesker over 50, får umiddelbar oppmerksomhet dersom inkontinens eller tap av blære og tarm kontroll utvikler seg.

Advarsel

Mens degenerativ sykdom disk er ansett som en normal del av aldring, kan det være et resultat av skade, sykdom eller arvelighet. Søker medisinsk behandling når symptomene først vises kan hindre kronisk smertesyndrom.

Årsaker til Spinal leddgikt

Artritt i ryggraden, som også er referert til som degenerativ sykdom disk, er en progressiv sykdom i leddene som forårsaker symptomer som smerte og stivhet. Spinal leddgikt er mer vanlig blant eldre mennesker, og mennesker med leddgikt i ryggraden kan også oppleve leddgikt av andre ledd, herunder knær, hofter, albuer, skuldre og håndledd. Tenk på dette informasjon avledet fra Mayo Clinic og National Institute of leddgikt og muskel-og hudsykdommer om årsakene til spinal artritt.

Age

Ifølge Mayo Clinic, selv om leddgikt i ryggraden ikke er en normal del av å bli eldre, øker økt alder sjansen for å utvikle det. Mange år med normal bruk og aktivitet kan slites ned brusk mellom leddene og forårsake spinal artritt. Arbeide en anstrengende jobb eller deltar i livskraftige hobbyer som bowling eller golf kan bidra til leddgikt i ryggraden under alderdom.

Arvelighet

Personer med en familie historie av leddgikt kan være mer sannsynlig å få tilstanden selv. Ifølge Mayo Clinic, noen arvet tilstander som beindeformiteter og brusk lidelser kan være en årsak til leddgikt i ryggraden. I tillegg, kvinner er mer sannsynlig å utvikle leddgikt enn menn.

Immune Disorders

Ifølge National Institute of leddgikt og muskel-og hudsykdommer, kan forstyrrelser i immunsystemet som fører til at kroppen angriper seg selv føre til en type leddgikt i ryggraden kalt revmatoid artritt. Revmatoid artritt vanligvis påvirker par av skjøter, men det kan forekomme i den øvre rygg og nakkeområdet også. En familiehistorie med revmatoid artritt kan øke sjansen for å få tilstanden, og livet forandrer eksempel graviditet kan utløse angrep.

Skader

Ifølge Mayo Clinic, kan en skade på ryggraden forårsake utvikling av slitasjegikt i rygg leddene som en komplikasjon til traumer. En plutselig skade som en bilulykke eller fall kan føre til rygg leddgikt, spesielt hos personer som har andre risikofaktorer for leddgikt. Bone tilstander som osteoporose og gikt kan føre til indre skader i bein som gjør spinal artritt mer sannsynlig å utvikle.

Overvekt

Ifølge Mayo Clinic, overvekt legger mer press på leddene enn de kan håndtere, og med tid kan dette føre til leddgikt. Leddgikt i ryggraden hos personer som er overvektige kan bli forverret ved å være stillesittende og sitter i samme stilling over lengre tid. Folk som er overvektige er også mer sannsynlig å få leddgikt i andre ledd, herunder knær og hofter.

Psoriasis

Psoriasis er en langvarig hud tilstand, og det kan utløse en type artritt referert til som psoriatisk artritt som kan påvirke leddene, inkludert de i ryggraden. Psoriasis er en autoimmun lidelse, og den kan utløses av stress, sykdommer og infeksjoner. Ifølge Mayo Clinic, personer med en familie historie av psoriasis er også større sannsynlighet for å utvikle psoriasis artritt.

Hvordan gjenopprette fra en herniated disk

Hvordan gjenopprette fra en herniated disk


Ryggsøylen består av ryggvirvler atskilt med brusk-lignende disker som fungerer som puter og støtdempere for ryggen. Når en skade eller en degenerativ sykdom fører til disken for å svekke eller rive, midt på disken spretter ut og komprimerer rygg nerve. Den klemt spinal nerve forårsaker smerte. Gjenopprette fra en herniated lumbar disk tar lang tid, men det finnes retningslinjer for behandling du kan følge som vil redusere symptomene.

Bruksanvisning

Akutt fase av Recovery

•  Hvil i seng for opptil 2 uker. Vær sikker på at madrassen er fast. Hvis det ikke er det, plassere en seng bord under madrassen.

liggende helt flat er ikke nødvendig med mindre det gir deg mest lindring av smerte. Det kan være lurt å heve bena og lårene noe for å redusere spenninger i ryggen. Prøv å legge en liten pute under knærne.

Unngå å ligge på magen.

Plasser en pute mellom knærne når du hviler på din side.

Kom deg ut av sengen ved å ligge på din side og presser deg selv opp i sittende stilling.

6. Unngå forstoppelse. Langvarig sengeleie bremser ned tarmfunksjonen. Tarmer blir trege. Prøv en mild, bulk-produserende avføringsmiddel hvis du har problemer med å flytte tarmer. Spis rikelig med frukt, grønnsaker og fiberrik mat mens du er på sengeleie - så mye som 50-75% av kostholdet ditt.

Strai å gjøre sitt fornødne bør unngås. Stramming øker presset på ryggraden og forverrer disk smerte.

Be legen din om en resept på muskelavslappende. Muskelkramper er vanlig i den akutte fasen av herniated disk smerte. Aspirin og ibuprofen er ikke veldig effektive i akuttfasen.

Reduser muskulær belastning på ryggen ved å puste dypt fra mellomgulvet.

Se på TV, lytte til en audiocassette eller få noen til å lese en god bok for deg. Dette vil bidra til å ta tankene bort din smerte.

Påfør varme eller kalde omslag. Generelt sett, varme fungerer bedre enn kald. Noen pasienter finner isposer fungere bedre. Start ut å sette en varmepute satt på lav mot ryggen.

Restitusjonsfasen begynner etter den akutte fasen Passes

Kom deg ut av sengen ved å ligge på din side og presser deg selv opp i sittende stilling.

Bruk en spenne for ekstra spinal støtte.

Sitt i en rett stol. Unngå overstuffed stoler eller møbler, fordi det er vanskelig å stå opp igjen etter å ha sittet i dem.

Stå opp hvert 30. minutt fra stolen for en strekning.

Hold føttene flatt på gulvet når du sitter.

Unngå rask rykkete bevegelser.

Unngå forstoppelse. Selv om du er opp av sengen, vil tarmer fortsette å være svak før du er i stand til å gjenoppta normale aktiviteter. Ta en mild avføringsmiddel annenhver dag. Spis mye fiberrik mat. Klyster bør unngås fordi de kan føre til hjerte arytmi.

Spør din kjære en for en mild massasje. Vær forsiktig med å gni for mye over den knuste disken. Massasje er å slappe av rygg og skulder muskler og redusere stress på ryggraden.

Ta aspirin eller ibuprofen.

Unngå å løfte noe annet enn veldig lette ting, som din badehåndkle eller dine rene pyjamas.

22. Ta dusjer. De er lettere enn bad på ryggmuskulaturen. Hvis du elsker varme bad, må du ha noen til å hjelpe deg å komme inn og ut av badekaret.

Påfør en oppvarming puten eller varm komprimerer til korsryggen.

Praksis enkle tøyningsøvelser som anbefalt av legen din.

Ta det med ro så lenge du kan. Gi tilbake rikelig med tid til å gro.

Tips og advarsler

 • Du vil komme raskere hvis du har noen til å hjelpe deg å utføre dine daglige oppgaver. Komme opp og ned og inn og ut av sengen vil forverre din herniated disk.
 • Hvis du fortsatt har alvorlige, ubønnhørlig ryggsmerter, må du kanskje vurdere tilbake kirurgi eller spesielle enzymer injiseres direkte inn i disken.
 • Ta ibuprofen med mat for å unngå magen nød.
 • Muskelavslappende kan være vanedannende. Vær forsiktig så du ikke ta mer enn du absolutt trenger, eller lenger enn nødvendig. Det er ikke uvanlig for personer med kroniske ryggsmerter til å bli avhengig av smertestillende medikamenter.
 • Aldri legg is direkte på huden din. Alltid sette den i en ispose eller pakk den inn i et håndkle. Ice kan brenne huden.
 • Aldri ta mer enn åtte aspirin i 24 timer.
 • Aldri ta mer enn seks ibuprophen i 24 timer.
 • Hvis du har spørsmål eller bekymringer, bør du kontakte en lege eller annet helsepersonell før han gikk i alle aktiviteter knyttet til helse og kosthold. Denne informasjonen er ikke ment å være en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning eller behandling.

Dyremodeller av Parkinsons sykdom

Dyremodeller av Parkinsons sykdom


Parkinsons sykdom er en degenerativ sykdom som påvirker nervesystemet, og resultater fra skade et område av hjernen som er involvert i passerende signaler. Årsakene til Parkinsons sykdom er ikke helt klart, og det kan være på grunn av en kombinasjon av miljøfaktorer og genetiske faktorer. Dyremodeller er for testing for å prøve å forbedre vår forståelse av årsakene til Parkinsons sykdom og for å finne mulige behandlinger.

Fordeler

Dyremodeller kan endres for å etterligne symptomene på en sykdom, enten ved hjelp av kirurgi eller kjemikalier for å skade kroppens vev på en måte som speiler sykdom eller ved å endre dyr gener til å forårsake en viss sykdom å utvikle seg. Dyr tillate forskere å få en nærmere titt på hva som forårsaker Parkinsons sykdom og for å teste ulike behandlinger som ikke kunne bli testet på mennesker.

Legemiddelutløst modeller

Ved hjelp av midler for å endre dyr er den viktigste metoden som brukes i Parkinsons sykdom forskning. Den kjemiske MPTP blir brukt til å føre Parkinson-lignende symptomer hos aper ved å skade hjernen. Jo mer vanlig legemiddel retenone, ofte brukt som plantevernmiddel og insektmiddel, har samme effekt som MPTP når det brukes i rotter. Disse modellene har understreket muligheten for at miljø kjemikalier som brukes i hverdagslige situasjoner kan være ansvarlig for å bidra til utviklingen av Parkinsons sykdom.

Kirurgi-Induced modeller

Ved hjelp av kirurgi for å skade signale del av hjernen hos rotter er en annen metode for å etterligne Parkinsons sykdom. Det er veldig nyttig for å teste ulike medikamentelle behandlinger og ulike måter å få disse stoffene direkte inn i hjernen, der de trengs. Forskere tror at dette kan redusere de mange bivirkninger forbundet med disse stoffene og dermed bedre prognosen for mennesker som lider av Parkinsons sykdom.

Genmodifiserte Modeller

Fruktfluer har et tilsvarende antall gener til folk, og derfor blir ofte brukt for å endre disse genene for å se effekten det kan ha på sykdomsprogresjon. DJ-en-genet er til stede i mennesker og fruktfluer, og da fjernet, det øker hastigheten der Parkinsons-lignende symptomer er sett i bananflue. Dette har aktualisert muligheten for at visse gener som beskytter oss mot kjemikalier kan være mangler eller ineffektiv i noen mennesker, øker sjansene for å utvikle Parkinsons sykdom.

Betraktninger

Mens det er mange forskjellige dyremodeller som brukes til å teste forskjellige aspekter av Parkinsons sykdom, er det ikke en modell som nøyaktig etterligner hele tilstanden. Å ha en rekke forskjellige modeller som er spesifikke for visse stadier av sykdommen kan være nyttig, men det vil alltid være forskjeller mellom mennesker og dyr som brukes, som kan påvirke utfallet av forskningen.

Hvordan ta pulsen på en pasient med Parkinsons sykdom

Parkinsons sykdom (Parkinsons sykdom, PD eller lammelse agitans) er en progressiv, degenerativ sykdom i hjernen som påvirker ca én av 100 personer over 60 år De typiske symptomene på Parkinsons sykdom hviler tremor, rigiditet, bradykinesi (langsomme bevegelser) og postural ustabilitet. Du trenger ekstra forsiktig hvis du må ta pulsen på en pasient med Parkinsons sykdom. Det kan være vanskelig å forlenge underarmen på grunn av stivhet, og rystelser kan foreta telling av pulsfrekvensen forvirrende.

Hvordan ta pulsen på en pasient med Parkinsons sykdom

•  Plasser pasienten på riktig måte. Du kan spørre pasienten med PD for å sitte på en stol eller ligge i sengen, det som er mer behagelig.

Identifisere hånd med mindre rystelser. De klassiske pille-rulle rystelser sett i Parkinsons sykdom involvere både øvre ekstremiteter, men engasjementet er vanligvis asymmetrisk. Ta pulsen fra mindre berørte side.

Hvis pasienten sitter, plasserer den foretrukne underarmen på en tilstøtende bord. Hvis pasienten ligger i sengen, sitte på en tilstøtende stol og trekke pasientens underarm gradvis mot deg.

Hvil pasientens underarm på en liten pute eller på en del av kroppen hans. Dette er fordi en flytende, utvidet arm vil forverre rystelser på Parkinsons sykdom.

Hvis albueleddet er stivt, kan du bruke den ene hånden til å ta tak i håndleddet og den andre hånden til å støtte albuen når du plasserer underarmen. Dette vil hindre en utilsiktet skade når du tar pulsen på en PD pasienten.

Pinpoint radial puls. Bruke pads av indeksen og midtre fingrene, finne ut av hvordan sterkeste pulse på pasientens håndledd. Radial arterie ligger på samme side av håndleddet som tommelen.

Komprimer radial arterie ved hjelp av to fingre. Utøve akkurat nok kraft slik at du kan føle sterk pulsering med hvert hjerteslag. Ikke trykk for hardt; om du ikke ønsker å utslette radial puls.

Hvis rytmen av pulsen er regelmessig (dvs. som tråkkfrekvens av en marsjerende hær), telle antall pulseringer i 15 sekunder. Multipliser antall pulsations med 4. Produktet er pasientens puls per minutt.Byen normal puls er 60 til 100 slag per minutt.

Hvis rytmen av pulsen er uvanlig rask eller langsom, telle antall pulseringer i 60 sekunder. Det er ikke behov for en multiplikator; dette er puls per minutt.

Hvis rytmen av pulsen er uregelmessig (dvs. det er hoppet over beats), ikke stole på pasientens radial arterie pulsering. Ved hjelp av stetoskopet, lytte til pasientens hjerteslag gjennom brystet i 60 sekunder for å bestemme hjertefrekvens. Ellers kan du gå glipp av de uregelmessige rytmer.

Hint

 • De hviler rystelser på Parkinsons sykdom er bare til stede når pasienten er våken. Som sådan, kan det være lurt å ta pulsen på pasienten når han sover.
 • Ikke bruk pute av tommelen til å identifisere radial arterie pulse. Tommelen har sin egen lille arterien, og du kan forveksle din egen arterien pulse for pasienten din.

Utbredelse av Huntington sykdom

Huntingtons sykdom er en degenerativ sykdom i nervecellene i hjernen. Sykdommen er arvelig og symptomer kan ikke vises før midten alder. Sykdommen fører til ukontrollerte muskelbevegelser og mentale og følelsesmessige forstyrrelser som gradvis forverres. Medisiner er tilgjengelige for å behandle symptomene, men det er ingen kur for Huntingtons sykdom.

Prevalens

Ifølge National Institute of Health, Huntingtons sykdom påvirker 06:57 mennesker ut av 100.000 av europeisk opphav. Sykdommen er ikke så utbredt i mennesker i kinesisk, japansk eller afrikansk avstamning. Rundt 15.000 mennesker har Huntingtons sykdom i USA og 150.000 mer har en 50 prosent risiko for å utvikle sykdommen.

Årsaker

Huntingtons sykdom er arvelig, og hvis en av foreldrene har sykdommen barnet deres har en 50 prosent sjanse for å utvikle det defekte genet. Huntingtons er forårsaket av en degenerasjon av nerveceller i hjernen som gradvis frarøve deg muligheten til å kontrollere kroppen din, eller å tenke klart.

Progresjon

Progresjon av sykdommen varierer fra person til person. Vanligvis Huntingtons sykdom kan utvikle seg sakte når diagnostisert i midten alder med døden ikke inntreffer i ytterligere 10 til 30 år. Når diagnostisert ung, har en tendens sykdommen å gå videre på en raskere hastighet.

Symptomer

Tidlige symptomer på Huntingtons sykdom inkluderer klossethet, balanseproblemer, irritabilitet, depresjon og en manglende evne til å behandle ny informasjon. Som sykdommen utvikler symptomer vil bli mer uttalt og inkluderer jerky eller raske øyebevegelser, alvorlige balanseproblemer, rykninger i hele kroppen og utydelig eller haltende tale. Barnas symptomer inkluderer skjelvinger, langsomme bevegelser og stive muskler.

Medisiner

Xenazine er et medikament som reduserer ufrivillige muskelbevegelser ved å gi hjernen med dopamin, en kjemisk som synes å være mangel på personer med Huntingtons sykdom. Stoffer som Klonopin og Clozaril redusere hallusinasjoner og voldelige utbrudd. Antidepressiva som Prozac eller Zoloft kan hjelpe med depresjon og humørsvingninger som normalt følger Huntingtons sykdom.

Terapi

En fysioterapeut kan gi deg øvelser som styrker musklene hjelpe deg å opprettholde balanse og gir fleksibilitet. Tale terapi kan hjelpe med uklar tale som følger Huntingtons sykdom og ergoterapi kan hjelpe med psykiske konsentrasjonsproblemer. Forskning pågår for å finne måter å redusere og selv stanse sykdommen. Spør legen din om eventuelle kliniske forsøk som du kan kvalifisere for.

Huntingtons sykdom behandling

Huntingtons sykdom diagnose kan være en ødeleggende. Det er en progressiv, degenerativ sykdom hvor nerveceller i hjernens dø av. Huntingtons er forårsaket av en unormal genet som du arver fra en forelder. Vanlige symptomer på Huntingtons omfatte nedsatt kognitive evner, personlighetsforandringer, balanse vansker, ufrivillige bevegelser, utydelig tale og demens. Det finnes ingen kur for Huntingtons, men det finnes medisiner som kan bidra til å minske symptomene. Du kan også prøve terapi for å hjelpe deg å takle, samt innlemme sunne valg i din livsstil.

Tetrabenazin

Tetrabenazin har blitt godkjent av FDA for behandling av symptomer på Huntingtons sykdom. Det øker dopamin i hjernen, som kan redusere de ufrivillige bevegelser assosiert med tilstanden. Imidlertid bør folk med depresjon eller selvmordstanker ikke ta tetrabenazin. I tillegg bærer det en viss risiko for bivirkninger, som rastløshet, kvalme, søvnløshet og tretthet.

Andre medisiner

Det er noen andre medisiner som pasienter kan prøve. Beroligende midler (som klonazepam) kan bidra til å kontrollere symptomer, som hallusinasjoner, rykninger og utbrudd. Antipsykotika som haloperidol og klozapin kan også hjelpe med dette. Imidlertid kan disse medikamenter forårsake sedasjon, stivhet og rigiditet. Pasienter med Huntingtons sykdom opplever ofte depresjon og tvangs tvang atferd. Stoffer som sertralin, fluoksetin og nortriptylin kan hjelpe med disse symptomene. I tillegg kan pasienter diskutere bruken av litium for å kontrollere humørsvingninger.

Terapi

Huntingtons sykdom kan gi talevansker. Du kan bestemme deg for å prøve tale terapi. I tillegg, hvis du finner ut at din familie, venner eller omsorgs snakke annerledes rundt deg, kan du forsiktig minne dem om at du likevel forstå miljøet og at de bør snakke normalt til deg. Du kan også finne at fysioterapi kan bidra til å holde musklene sterke og fleksible, noe som reduserer risikoen for skader ved å falle. Som sykdommen utvikler seg, kan ergoterapi hjelpe deg med å utføre daglige rutiner, som å spise og dressing. Du kan også velge å møte med en psykolog for å veilede deg i å komme til enighet med sykdommen din.

Livsstil

Når du først oppdager at du har Huntingtons sykdom, kan du føle deg overveldet og hjelpeløs. Det kan hjelpe deg å holde opp styrke ved å opprettholde så sunt en livsstil som mulig. Øvelse på regelmessig basis; sørg for å regulere intensiteten i henhold til din evne. Drikk rikelig med vann og andre sunne væsker, som grønnsak juice eller te. Sykdommen kan gjøre deg spesielt utsatt for dehydrering. Sørg for å mate kroppen tilstrekkelig beløpene av de næringsstoffene den trenger. Diskuter med legen din om du bør legge kosttilskudd eller vitaminer til kosthold.

Vanlige stoffer som kan bekjempe Alzheimers sykdom

Vanlige stoffer som kan bekjempe Alzheimers sykdom


Alzheimers sykdom rammer over 5 millioner amerikanere og millioner mer over hele verden. Det er en progressiv, degenerativ sykdom som fører sine lider å miste sine kognitive evner og til slutt, deres fysiske evner så vel. Bruk av narkotika er spesielt utformet for Alzheimers pasienter bremser denne progresjon, slik at pasienten muligheten til å beholde sitt minne og lette atferdsmessige og emosjonelle bivirkninger også.

Betydning

For de som har blitt diagnostisert med Alzheimers sykdom, reseptbelagte medisiner FDA har godkjent for behandling gir håp for en lengre livskvalitet. Noen medisiner er foreskrevet for dem som lider av mild til moderat Alzheimers, mens andre er foreskrevet for moderate til alvorlige tilfeller. Selv om ingen av disse stoffene er en kur, kan de utsette behovet for opptak av Alzheimers pasient inn på et sykehjem eller langsiktig omsorg anlegget, samt lindrende stress på pleieren mens pasienten bor hjemme.

Funksjon

Alzheimers sykdom reduserer nivåene av acetylkolin, et kjemikalie som er ansvarlig for hukommelse, dømmekraft og tankeprosess. Over tid hjernen til Alzheimers pasient som krymper celler og vev blir ødelagt. Denne forringelse av hjerneceller kan utvikle seg langsomt eller raskt, avhengig av pasienten, med den gjennomsnittlige spenn mellom diagnose og død å være 7 til 10 år. Den vanlige medikamenter som er foreskrevet av leger i behandlingen av denne sykdommen arbeidet ved å beskytte det cholinergiske system, som er systemet ansvarlig for hukommelse og læring. De forhindrer også nivåene av acetylkolin fra avtagende, noe som forlenger forverring av hjerneceller. Det finnes også medisiner som brukes for å lette bivirkninger av Alzheimers som depresjon og hallusinasjoner, slik at pleieren mulighet til skikkelig bistå Alzheimers pasient med hennes daglige levende behov ved å holde henne rolig i hennes miljø.

Typer

Det er hovedsakelig to stoffer som brukes i behandlingen av Alzheimers sykdom. De er kolinesterase-inhibitorer og N-metyl-D-aspartat, eller NMDA-reseptorer. De vanligste hemmere inkluderer Aricept, Exelon og Galantamin. Disse stoffene brukes for behandling av mild til moderat Alzheimers. Aricept bremser tap av kognitiv funksjon hos Alzheimer-pasienter og er ofte brukt i kombinasjon med Memantin for å øke dens fordeler. Exelon er mer gunstig for dem som lider av Alzheimers på en økt rente og har bremset utviklingen mens faktisk forbedre sine kognitive evner. Galantamins ikke bare forbedrer mental funksjon, men også hjelpemidler i de atferdsmessige og psykiske bivirkninger. Dens effekter kan vare i et år eller lenger, og kan styrke over tid. For moderat til alvorlig Alzheimers, er en NMDA reseptor foreskrevet. For tiden, er det bare ett stoff, Memantin, som er tilgjengelig for behandling i denne kategori. Denne medisinen bidrar til å beskytte en overstimulering av aminosyren glutamat, som ødelegger nerver og celler i hjernen og forbedrer kognitiv funksjon i opp til ett år. Antidepressive medikamenter som Prozac og Zoloft brukes til å behandle de følelsesmessige bivirkninger av sykdommen, mens antipsykotiske medisiner som Haldol og Clozaril brukes til å behandle hallusinasjoner og vrangforestillinger som kan resultere i voldsomme fysiske eller verbale utbrudd.

Betraktninger

Av alle mennesker som er diagnostisert hvert 71 sekunder med Alzheimers sykdom, bare halvparten vil dra nytte av medikamenter for tiden tilgjengelig i behandling av sin sykdom. Det anbefales også at før en pasient er foreskrevet medisiner for å behandle de atferdsmessige effekter av Alzheimers, får de en grundig undersøkelse for å være sikker på det ikke er en underliggende medisinsk tilstand som forårsaker sine utbrudd. Etter hvert som sykdommen utvikler seg, vil pasienten være mindre i stand til verbalt uttrykker noen smerte eller ubehag de kan ha oppstått. Noen av disse årsakene kan være en urinveisinfeksjon, interaksjoner med medisiner de kan ta for andre forhold, eller problemer med sin visjon. Dette er alle forhold som kan behandles enkelt med kortsiktige medisiner, noe som eliminerer behovet for å bli plassert på anti-psykotiske medisiner på lang sikt som bære sine egne uønskede bivirkninger.

Advarsel

Som med alle foreskrevne medisiner, legemidler som brukes til å behandle Alzheimers sykdom har ubehagelige bivirkninger, hvorav noen kan være skadelig for pasientens helse. De vanligste bivirkningene skyldes gastrointestinal irritasjon og er diaré, oppkast, kvalme og hyppig avføring. Pasienten kan også lider av svimmelhet og forvirring, og noen av de verst tenkelige scenarier har inkludert utvikling av magesår og leverskader. Men til tross for risikoen og advarsler, mange fortsatt velger å ta narkotika i håp om at deres sykdom vil utvikle seg langsomt, slik at de kan nyte livet og sin familie bare litt lengre tid.

Utbruddet av Parkinsons sykdom

I USA, er nesten 1 million mennesker rammet av Parkinsons sykdom, som er en degenerativ sykdom i det sentrale nervesystemet som resulterer i gradvis tap av muskelfingerferdighet, svekket tale og hjernefunksjon. Det finnes ingen kjent kur, og symptomene vanligvis ikke bli klart før sykdommen har forårsaket betydelig skade på hjernen. Derfor, svært lite er kjent om sykdommen i sine begynnelsen stadier.

Symptomer

Symptomene på Parkinsons starte ut gradvis i de fleste mennesker og har en tendens til å bli sterkere over tid. I mange mennesker, begynner det som en svak skjelving i hånden. Til slutt, kan evnen til å bevege seg på ens egne kan manifestere, og normale funksjoner som å gå sakte betraktelig. Talemønstre blir ofte påvirket, og en stivhet av muskler kan forekomme. Holdning kan endres, blir lut. Ved utbruddet, mange rapporterer et tap av luktesansen.

Hva er årsaken til utbruddet av Parkinsons sykdom?

Det er ikke noe endelig svar til hva som forårsaker utbruddet av Parkinsons sykdom. Det er kjent at det er et resultat av død av dopaminceller, som bærer meldinger fra hjernen til resten av kroppen, men det er ikke kjent hva som forårsaker at cellene dør. Så den eneste måten for noen å se om han er en kandidat til kontrakt sykdommen er å være klar over risikofaktorene.

Risikofaktorer

Arv kan være en avgjørende faktor med hensyn til om en person skal være årvåken for tegn på den mulige utbruddet av Parkinsons sykdom, selv om bare litt slik. Alder er også en vurdering, som det pleier å plage bare de i middelalderen eller eldre. Menn er mer sannsynlig at kontrakten det enn kvinner, og de som utsettes for giftstoffer som for eksempel plantevernmidler er også mer sannsynlige kandidater.

Behandling

På begynnelsen stadier av Parkinsons, kan medikamentell behandling være svært effektiv. Levodopa er ansett å være den mest effektivt medikament mot sykdom, siden det faktisk kan skape dopamin i hjernen. Det er også viktig å begynne en diett av fysioterapi, da dette kan bidra til å bevare mobiliteten og muskel tone. Over tid vil imidlertid disse tiltakene blir mindre effektive etter hvert som sykdommen utvikler seg. Dyp hjernestimulering kan også være et alternativ, selv om det er bare utført for folk i de avanserte stadier av sykdommen.

Utvikling av en Game Plan

Det viktigste man kan gjøre etter en diagnose av Parkinsons sykdom er å formulere en plan for angrep i samråd med legen din. En endring i kostholdet er tilrådelig, som forbruker high-fiber matvarer som frukt og grønnsaker vil bidra til å stoppe forstoppelse som ofte følger sykdommen. Planlegging for hjelp med normale funksjoner som dressing og turgåing bør også finne sted.

Alzheimers sykdom Cure

Alzheimers sykdom Cure


Alzheimers sykdom er en degenerativ sykdom som fører til hjernen til å krympe, og plakk og floker av protein til å utvikle seg i hjernen, noe som resulterer i progressiv demens og manglende evne til å fungere uavhengig av hverandre. I mild til moderat stadium (2 til 10 år), pasienter er glemsom og har problemer med å håndtere personlige forhold (betale regninger, holde avtaler) og forstå aktuelle hendelser. I moderat til alvorlig stadium (1-5 år), kan de bli stadig mer forvirret, desorientert, ute av stand til å gjøre grunnleggende personlig pleie; de kan også oppviser merket atferdsendringer (pacing, vandrende, voldelige utbrudd) og til slutt bli sengeliggende. Selv om stoffer kan bidra til å forsinke progresjon av sykdommen, og en rekke kliniske forsøk har vurdere effektiviteten av nye medikamenter for behandling av Alzheimers sykdom, er det ingen helbredelse.

Medisiner (mild til moderat sykdom)

Ifølge National Institute on Aging, kolinesterasehemmere (Exelon, Aricept, Razadyne) behandle mild til moderat Alzheimers sykdom, og pasientene bør starte et stoff så tidlig som mulig. Det er vanskelig å måle effektiviteten. Noen avvikle medisiner på grunn av bivirkninger (kvalme, brekninger, hallusinasjoner, paranoia), noen viser ingen respons (men progresjon kan bremse), og andre viser beskjeden forbedring av fungerende i opptil 2 år. Et annet medikament (Cognex) har alvorlige bivirkninger, og blir sjelden brukt.

Medisinering (moderat til alvorlig sykdom)

FDA har godkjent memantin (Namenda) for moderat til alvorlig grad av Alzheimers sykdom. Mens kolinesterasehemmere målrette en nevrotransmitter (kjemisk stoff i hjernen) som heter acetycholine, mål Namenda glutamat, slik at pasienter vil vanligvis ta begge typer legemidler (for eksempel Namenda og Aricept) som sykdommen utvikler seg, og effektiviteten av det første stoffet synker.

Antipsykotiske legemidler

Noen leger fore potente antipsykotiske medikamenter for å kontrollere agitasjon og unormal oppførsel, men Alzheimers Research Trust (2009) rapporterte en studie i England som så på resultatene av maur-psykotiske medisiner og fant at 24-måneders overlevelse av de som fikk medikamentet var halvparten så høyt som de som fikk placebo (falske narkotika). Disse stoffene ofte erstatte ett sett av symptomer med en annen, og selv kort tids bruk har vært knyttet til slag, lungebetennelse og andre bivirkninger.

Behavioral / Miljø Modifikasjon

Noen ganger er den eneste effektive behandlingen for Alzheimers sykdom er å holde pasienten trygt og styre atferd. Dette inkluderer å sette alarmer og skyve låser på dører Kamufler utganger (hengende laken over døren), overvåking, gå regelmessig med den personen å redusere vandrende, fjerne usikre elementer (kniver, sakser), redusere rot, noe som begrenser valg (noe som kan øke forvirring) , distraherende personen og identifisere triggere til forstyrrende atferd.

MediAlert Sikker returprogram

Alzheimers Association og Medic sponse en trygg retur program som svar på den vandrende atferd felles med Alzheimers sykdom. Denne nasjonale database bidrar til å identifisere og lokalisere de som vandrer. Pasienten må registrere seg med programmet og bruke en Medic ID (armbånd eller anheng). Programmet vil vanligvis varsle de lokale politiavdelinger og sende et bilde og informasjon for å hjelpe politiet å finne folk som vandrer bort.

Legemidler til behandling av Parkinsons sykdom

Ifølge Parkinsons sykdom Foundation, opptil én million amerikanske borgere lider av Parkinsons sykdom, en degenerativ sykdom som påvirker sentralnervesystemet. Det finnes mer enn 15 forskjellige medisiner på markedet som bidrar til å redusere symptomene og øke pasientens livskvalitet.

Levodopa

Tretti år siden, levodopa forvandlet ansiktet av Parkinson-behandlinger som det var en av de første medisiner som brukes. Levodopa fungerer ved at den endres til dopamin i basal ganglia. Medisinen er vanligvis kombinert med karbidopa for maksimalt utbytte. Langvarig bruk kan føre til en "on / off" effekt på grunn av varierende nivåer av medisiner i blodet ditt.

Mulige bivirkninger inkluderer ukontrollert bevegelse av lemmer eller munn, ortostatisk hypotensjon, mareritt, hjertebank, kvalme, rødme i huden, hallusinasjoner, tretthet, forstoppelse og forvirring. Levodopa-karbidopa behandlinger kan ikke avbrytes brått, eller du kan oppleve alvorlige, selv livstruende, effekter.

Dopaminagonister

Medisiner som imitere handlingene til dopamin i hjernen kalles dopaminagonister. Disse er vanligvis brukt i de tidlige stadier av Parkinsons sykdom og er ofte kombinert med levodopa senere. Markedet omfatter Requip (ropinirol) og Mirapex (pramipexol). Mulige bivirkninger er kvalme, hallusinasjoner, ortostatisk hypotensjon, forvirring, døsighet og ufrivillige bevegelser.

COMT og MAO-B-hemmere

Stoppe dopamin fra å bli brutt ned, og dermed øke tilgjengelige nivåer av dopamin, er et annet behandlingsalternativ. COMT-hemmere og MAO-B-hemmere utføre akkurat denne funksjonen.

Bivirkninger av MAO-B-hemmere som rasagilin eller selegilin inkluderer ødem, tretthet, kvalme og søvnløshet. Tar en MAO-B-hemmer ved høye doser, mens forbruk av produkter som inneholder tyramin kan føre til en alvorlig tilstand som kalles hypertensiv krise, som er preget av en topp i blodtrykk og en akutt hodepine.

COMT-hemmere som entakapon eller tolkapon kan føre til ryggsmerter, forvirring, urolig mage, ufrivillige bevegelser, endringer i urinen hårfarging og diaré.

Antikolinerge medisiner

Antikolinerge medikamenter kan redusere akutte skjelvinger ved å blokkere acetylkolin i kroppen din. Medisiner inkludert benzotropine og trihexyphenidy (sammen med visse trisykliske antidepressiva og antihistaminer) kan utfylle levodopa behandling. De gjør imidlertid ikke påvirke stivheten eller langsomme bevegelser.

Bivirkninger inkluderer uskarpt syn, tørr munn, forstoppelse, svimmelhet, endret mental tilstand, urininkontinens og problemer med å tisse. Eldre pasienter er mer utsatt for å oppleve negative effekter.

Antiviral medisiner og betablokkere

Antivirale medisiner som amantadin blir noen ganger brukt i sykdommens tidlige stadier, og er ofte foreskrevet sammen med levodopa å redusere ufrivillige bevegelser som kan følge med medisinering.

Betablokkere som propranolol kan være foreskrevet for å lindre alvorlige rystelser. Mulige bivirkninger omfatter blodsukkerproblemer, hjertesvikt, bronkospasme og bradykardi.

Betraktninger

Arbeide tett med legen din og overvåke dine symptomer er avgjørende for de riktige medisiner for å behandle Parkinsons symptomer. Medisiner er også tilgjengelig for å lindre symptomer på depresjon eller andre andre psykiske symptomer som kan være sammenfallende med sykdommen. Mens ingen medisiner har blitt funnet å stanse utviklingen av sykdommen, er fortsatt forskning pågående og håp gjenstår.

Medisinsk informasjon om Lou Gehrig sykdom

Lou Gehrigs sykdom er den vanlig brukte navn for amyotrofisk lateral sklerose (ALS), en nevrologisk degenerativ sykdom som påvirker nerveceller både i hjernen og ryggmargen.

Lou Gehrig

Lou Gehrig sykdom er oppkalt etter en amerikansk baseball-spilleren som var kaptein på New York Yankees. Gehrig kjempet med vatt og generell fitness i 1938 sesongen, hans verste sesong siden 1925. Etter bare åtte kamper i 1939 sesongen, trakk han seg fra profesjonell baseball på grunn av de degenerative effekter av ALS.

Nevroner

Motoriske nerveceller blir sendt fra hjernen til ryggmargen og videre til musklene i kroppen. Som de motoriske nevroner dør på grunn av Lou Gehrigs sykdom, mister hjernen muligheten til å kontrollere muskelbevegelser.

Tidlige symptomer

Tidlige symptomer på Lou Gehrig sykdom inkluderer muskelsvakhet påvirker armer og ben. Muskler kontrollere hals og ansikt kan også bli påvirket i de tidlige stadier av sykdommen, forårsaker problemer med tale, svelge og puste.

Siste stadier

Som en degenerativ tilstand som påvirker muskler, utvikler tilstanden til muskelatrofi. Som meldinger ikke når musklene fra hjernen, musklene i bena synes å avta i størrelse. Til slutt fører tilstanden til paralyse og død.

Behandling

Det finnes ingen kjent behandling for Lou Gehrig sykdom som kan reversere eller kurere tilstanden. FDA-godkjente stoffet Riluzol har blitt brukt til å bremse utviklingen av tilstanden.

Burnout

Progresjon av Lou Gehrig sykdom kan ikke nøyaktig definert, som hver sak tar en annen kurs og påvirker ulike områder av kroppen til forskjellige tider. ALS Association hevder noen tilfeller av sykdommen har avtatt eller stoppet progresjon uten behandling. Dette er referert til som utbrenning av sykdommen.

Slik Cure Huntingtons sykdom

Huntingtons sykdom er en arvelig, degenerativ sykdom som angriper nerveceller i hjernen. Pasienten vanligvis opplever mental svekkelse, ukontrollerte bevegelser og emosjonelle disturbances.It er svært sjelden for barn å ha sykdommen siden det vanligvis utvikler seg i middels alder folk. Jo yngre pasienten er mer alvorlig symptomene blir. På denne tiden, det er ikke en kur for Huntingtons sykdom. Selv om det er medisiner og behandlinger tilgjengelig, kan de ikke helt stoppe mental svekkelse som er forårsaket av disease.Since det er ikke en kur, dette artiklene gir et innblikk i ting som kan gjøres for å hjelpe en pasient med sykdommen .

Bruksanvisning

•  Vær oppmerksom på tegn og symptomer. Dette er spesielt viktig er noen i familien har allerede blitt diagnostisert og / eller døde av sykdommen. Det er svært sjelden å utvikle sykdommen uten en familie historie av det. De tidlige tegnene er personlighetsforandringer og en nedgang i kognitive evner. Pasienten kan bli sint, irritabel eller deprimert. Remembering verdifull informasjon, lære ny informasjon, problemer med beslutningstaking og svare på spørsmål kan også sees som tegn.

Sørg for legebehandling. Hvis du at du er risikoen for å få sykdommen før tegn vises, bør du regelmessig sjekke med legen din. Etter skiltene er til stede, vil du ønsker å gå inn for screening og diagnostikk. Å oppdage endringer i hjernens struktur, vil en CT eller MR-undersøkelse gjøres. Dessuten kan en blodprøve fastslå om det defekte genet er tilstede.

Utdanne kjære. De må vite hva sykdommen er, hva det vil gjøre med kroppen din og hvordan de kan takle det.

kontrollere symptomene. Det er ikke noe som vil reversere eller hindre Huntingtons sykdom, men det er visse ting som kan kontrollere symptomene. Medisiner som beroligende midler kan bidra til å kontrollere de ukontrollerte bevegelser og voldelige utbrudd. Prozac, Zoloft eller aventyl kan hjelpe med depresjon mens litium medisiner hjelpe med emosjonelle humørsvingninger.

Få logopedi. Siden Huntingtons sykdom kan påvirke pasientens evne til å verbalt uttrykke komplette tanker, kan tale terapi være nyttig.

Søk fysisk og ergoterapi. Ergoterapi hjelper til med å gjøre hjemmet ditt miljøet mer trygt og levedyktig når du arbeider med hukommelsesproblemer. Det hjelper også når opprettholde spising, dressing og hygiene plikter blir mer utfordrende.

Utfør selvhjelpsrettsmidler. Utøve daglig. Spise riktig ernæringsmessig mat og drikke rikelig med væske. Ta vare på kroppen din.

Hint

 • Selv om det i dag ikke er en kur, har ny forskning utført der en kombinasjon av kreft og AIDS-medisiner stoppet effektene av Huntingtons sykdom i fruktfluer.

Årsak til Parkinsons sykdom

Parkinsons sykdom, vanligvis kjent som PD, er en type degenerativ sykdom i hjernen og sentralnervesystemet som er hovedsakelig karakterisert ved svekkelse av forskjellige motor neuron ferdigheter, generelt tale og andre funksjoner hos pasienten. PD er generelt klassifisert som en bevegelsesforstyrrelse hvor pasienten lider av stivhet i musklene, bremse av de fysiske bevegelser i føttene og lemmer og reduksjon i eller tap av evnen til å bevege halsen.

Årsaker til Parkinsons sykdom

Til tross for at parkinsonisme ble først beskrevet av den britiske legen James Parkinson i 1817 (britannica.com/EBchecked/topic/444155/James-Parkinson), som i 2009, er den eksakte årsaken til denne sykdommen fortsatt ukjent. De fleste som lider av Parkinsons blir beskrevet som å ha en idiopatisk type Parkinsons, det vil si uten noen spesiell årsak. Men ulike risikofaktorer, som for eksempel genetikk, giftige stoffer og traumer, er ofte forbundet med Parkinsons sykdom.

Arvelige / genetiske faktorer

Genetikk er generelt ansett å være en av de faktorene som fører til utvikling av Parkinsons sykdom. Men ifølge "Parkinsons sykdom risikofaktorer," av Mayo Clinic ansatte (14 januar 2009), selv om å ha nære slektninger som har PD øker sjansene for en person å utvikle PD, risikoen antas å være mindre enn 5 prosent.

Toksiner

Ifølge en studie utført ved Mayo Clinic, er eksponering for miljøgifter og forurensing ofte ansett for å være en av årsakene til Parkinsons. Slike toksiner generelt føre til selektiv degenerasjon av dopaminerge neuroner til stede i kroppen, følgelig forårsaker sykdommen. Et slikt toksin er metyl-4- fenyl-tetrahydropyridin (MPTH), som en pasient kan bli utsatt for ved hjelp av miljøforurensning eller gjennom visse medikamenter, så som opium. Eksponering for dette giftige stoffet fører til degenerering av ulike motoriske nerveceller i kroppen, noe som kan føre til Parkinsons.
Andre vanlige giftstoffer som er vurdert til å være faktorer i utviklingen av Parkinsons inkluderer paraquat (en form for ugressmiddel) og maneb (et soppmiddel). En person er vanligvis utsatt for disse giftstoffer ved å drikke forurenset vann.

Hodeskader

I en artikkel publisert 23. mai 2003, Bob Beale av ABC Science Online rapportert at ifølge en Mayo Clinic studie utført med 196 personer som deltok i Rochester Epidemiology Project, folk som har hatt en betydelig hodeskade er fire ganger mer sannsynlig å utvikle Parkinsons senere i livet, i forhold til andre som ikke har opplevd slike skader. Studien sier også at risikoen for å utvikle Parkinsons øker med åtte ganger hvis skaden krever sykehusinnleggelse og 11 ganger i tilfelle av enkeltpersoner som har opplevd alvorlige hodeskader.

Andre faktorer

Alder anses å føre til Parkinsons i noen tilfeller. Ifølge forskere og leger ved Mayo Clinic, som en person blir eldre, degenerasjon av dopaminneuroner øker også, noe som fører til tap av antioksidative beskyttelsesmekanismer, og dermed kan føre til Parkinsons.
I noen tilfeller er virale infeksjoner som influensa og hepatitt også regnet som en av årsakene til Parkinsons, selv om ingen gyldig bevis er tilgjengelig som støtter denne teorien.

Lou Gehrigs sykdom

Lou Gehrigs sykdom


Lou Gehrig sykdom er en betegnelsen på en medisinsk tilstand som kalles amyotrofisk lateral sklerose (ALS). ALS er en degenerativ sykdom der de motoriske nevroner som kontrollerer muskelsammentrekninger er ødelagt, forårsaker musklene til å bli svekket. ALS starter i hjernen og utvikler seg til de neuroner som omgir muskelvev. Når disse celler dør, musklene begynner å nappe og kan ikke lenger funksjon. Til slutt blir hjernen selv angripes og ikke lenger kan kontrollere andre muskler så som diafragma, ødelegge evnen til å puste uten støtte.

Symptomer

Symptomer på Lou Gehrig sykdom er vanligvis milde i begynnelsen. Første symptomene involverer små muskelspasmer, kramper eller stivhet. Pasienten kan ha mer alvorlige komplikasjoner som vanskeligheter med å svelge eller utydelig tale. Symptomer er også avhengig av de musklene som først blir rammet. Pasienter vanligvis opplever en uforklarlig svakhet i et bein eller arm. Etter hvert som sykdommen utvikler seg, kan pasienten oppleve tap i samordning av enkle funksjoner som å spise, komme ut av sengen, eller knappe en skjorte.

Statistikk

Rundt 20.000 mennesker i USA har Lou Gehrig og en annen 5000 er diagnostisert hvert år, ifølge nettsiden til National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag. Sykdommen rammer mennesker av alle raser og bakgrunner, men det rammer menn oftere enn kvinner. Ca 5 prosent til 10 prosent av tilfellene er arvet fra foreldrene.

Diagnose

Diagnostisering av Lou Gehrig sykdom er hovedsakelig basert på symptomer, men tilstedeværelsen av øvre og nedre motoriske nervecellen tapet er det første tegnet for flere tester. Leger som mistenker at Lou Gehrig sykdom vil planlegge regelmessige avtaler for å observere noen progresjon av sykdommen, som økt muskelsvakhet, atrofi, hyperrefleksi og spastisitet. Blod- og urinprøver blir beordret dersom symptomene vedvarer fordi andre sykdommer som HIV / AIDS, leukemi og Lyme sykdom har lignende symptomer til Lou Gehrig.

Årsaker

Lou Gehrig sykdom ble nylig diagnostisert som en genetisk sykdom. I 1993 ble forskere ved National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag oppdaget mutasjoner i gener som produserer SOD1 enzym assosiert med noen tilfeller av familiær ALS. Enzymet berørt av denne mutasjonen er en antioksidant som beskytter kroppen mot frie radikaler som kan skade DNA. Studiene fant også at personer som berøres med Lou Gehrig sykdom har høye nivåer av glutamat. Langvarig eksponering for høye nivåer av glutamat er ødeleggende for nerveceller.

Behandling

Det finnes ingen kjent kur fra Lou Gehrig, men FDA har godkjent det første legemiddelet for behandling heter RILUTEK. Av de to årsaker til Lou Gehrigs, RILUTEK fungerer for å eliminere høye nivåer av glutamat i kroppen. RILUTEK ikke reversere eksisterende skade av nerveceller, men det behandler videre nedbrytning av sykdommen.

Parkinsons sykdom Alternativ

Parkinsons sykdom er en bevegelsesforstyrrelse. Det er en degenerativ sykdom i sentralnervesystemet som kan påvirke motoriske ferdigheter, tale og fysisk bevegelse. En person med Parkinsons kan ha en svak skjelving og kan gå bøyd over. Ifølge Mayo Clinic, kan en person med denne sykdommen synes å ha en demping eller frysing av bevegelse. Sykdommen er ikke kureres, men kan behandles.

Koenzym Q10

Ta et tilskudd av koenzym Q10 for å bremse ned symptomene på Parkinsons. Koenzym Q10 kan e funnet på noe helsekost butikk. Lider er sagt å ha en mangel på Q10. Typisk dosering er 30 til 90 milligram per dag, og kan bestemmes av legen din ved å måle mengder av enzymet finnes i blodet.

Yoga

Lær hvordan du gjør yoga for å øke balanse og styrke. Yoga kan også øke fleksibiliteten. Prøv å følge en diett minst tre ganger i uken. Yoga kan hjelpe deg slappe av, noe som vil gagne det sentrale nervesystemet.

Massasje

Slapp av og ha en massasje. Massasje kan være gunstig for å redusere stivhet som er ofte assosiert med Parkinsons. Massasje kan gis etter behov for å slappe av i musklene og forebygge stivhet. Parkinsons sykdom er svært ubehagelig og en massasje kan gi lindring og trøst.

Tai Chi

Tai chi er en kinesisk kampkunst som vanligvis praktiseres spesielt for å øke helse. Tai chi har gunstige effekter på balanse og fleksibilitet, og er vanligvis anbefales for Parkinson-pasienter. Parkinsons lider er utsatt for fall som kan føre til alvorlige skader, men tai chi kan gjenopprette balansen, redusere problemer som oppstår ved sykdom.

Johannesurt

Ta 300 milligram av johannesurt tre ganger per dag for bruk som en naturlig antidepressant. Enkeltpersoner vil Parkinsons har en mangel av hjernen kjemiske dopamin. Dopamin bidrar til å bekjempe depresjon fordi det bidrar til de positive følelser i hjernen. Tar Johanne vil stabilisere disse nivåene i hjernen, og kan hjelpe deg å forbli positiv gjennom hele sykdomsforløpet.

Akupunktur

Snakk med legen din om akupunktur som et alternativ behandling. Akupunktur er en form for dyp hjernestimulering som er gjort via nåler som penetrerer huden på utvalgte trykkpunkter. Det er visse områder i hjernen som ikke fungerer som de skal med Parkinsons og akupunktur vil stimulere disse områdene for å få dem til å fungere i liten grad. Akupunktur vil hjelpe med kroppsholdning, skjelving og stivhet fra Parkinsons. Har akupunktur gjøres ukentlig for å gi de beste resultatene.

Tegn og symptomer på Alzheimers sykdom

Senil demens av Alzheimers type, vanligvis kjent som Alzheimers sykdom, er en degenerativ sykdom som ofte sees i eldre alderen 65 og oppover. Fordi sykdommen påvirker hjernen, er mange av kroppens prosesser forstyrret, inkludert syn, hukommelse, humør og tale. Tilstanden kan oppstå tidligere i livet, så kalt tidlig debut Alzheimers, deretter videre til mer alvorlige nivåer. Etter hvert som sykdommen, kan normal dag-til-dag liv bli negativt påvirket.

Alzheimers sykdom

Det finnes et bredt spekter av symptomer som tyder på Alzheimers. Fordi det er sett hyppigst hos eldre, er symptomene ofte feildiagnostisert som tegn på alderdom. Selv om moderne medisin har avansert betydelig siden den første diagnostisering av Alzheimers, kan en sann diagnose ikke bli gjort før etter døden, når hjernen kan studeres mer intimt. Inntil da, kan kognitive tester og hjerneskanning identifisere Alzheimers med en nøyaktighet på 90 prosent.

Memory Loss

Ofte er det første tegn på Alzheimers hukommelsestap. Vedkommende vil gjentatte ganger stille det samme spørsmålet eller ikke vil anerkjenne en umiddelbar familiemedlem. Hjernen går tilbake til en tid i historien, noe som også kan føre til Alzheimers pasienten til å mislykkes i å gjenkjenne sitt eget speilbilde i et speil. Huske enkle ting, som for eksempel den dagen i uken, eller til og med år, vil være vanskelig. Hvis han er i de tidlige stadier, kan han lide et minne forfalle i en periode på noen få minutter, så hjernen hans begynner å fungere normalt igjen, og han vil virke helt normalt.

Konsentrasjon

Etter hvert som sykdommen utvikler seg, vil konsentrere seg om enkle oppgaver være komplisert. Forstå en bok han nettopp har lest vil være vanskelig. Bærer på en samtale vil virke skremmende, og kan ofte føre til frustrasjon. Oppgaver som en gang hadde vært rutine vil ta mye lengre tid og krever mer innsats. I avanserte stadier av Alzheimers, er det ikke anbefalt at pasienten stasjonen. Selv veier han vært kjører på hele hans liv kan bli uvant og veldig skremmende.

Visjon

Mange Alzheimers pasienter opplever milde til moderate synsproblemer: Noen mister evnen til å se farger; andre kan ikke lenger bedømme avstand. Øynene begynner å se normal ting som illusjoner, forårsaker mange folk til å tenke en refleksjon i speilet er noen andre i rommet. Livløse objekter begynne å flytte, noen ganger i en bølgebevegelse fra side til side, og andre i en opp og ned-mønster.

Visjon, konsentrasjons- og hukommelsesproblemer kombineres for å gjøre vanlige oppgaver, for eksempel kjøring, matlaging og rengjøring av huset ekstremt komplisert for en person som lider av Alzheimers. Dessverre er disse symptomene ofte blitt så alvorlig at pasienten ikke lenger kan leve på egen hånd. Mer avanserte stadier kan kreve rundt-the-clock omsorg.

Temperament og Mood

Selv milde tilfeller av Alzheimers har muligheten til å totalt forandre en persons personlighet. Passivitet er erstattet med aggresjon og sinne. Pasienten kan bli svært utålmodige med andre. Depresjon er usedvanlig vanlig, på grunn av frustrasjon over situasjonen. Hukommelsestap fører slektninger til å bli "fremmede", som gjør pasienten svært mistenksom og engstelig.

Hygiene

Hygienevaner kan endre seg raskt, hovedsakelig på grunn av hukommelsestap. Pasienten vil huske bading og sette på nye klær nylig, da hendelsen han er virkelig huske var i sin barndom.

Dealing with Alzheimers

Alzheimers er ekstremt slitsomt, både for pasienten og hans kjære. På grunn av endringen i hans situasjon, vil pasienten ofte bli veldig trist, sint og selv hysterisk. Å se følelser hos pasienten kan være svært hjerteskjærende for familien. Som med en hvilken som helst sykdom, er nøkkelen til å behandle Alzheimers tidlig deteksjon. Å se noen av disse symptomene, spesielt i en senior statsborger, bør være grunn til alarm og tendens til raskt.

Naturlige urter for Parkinsons sykdom

Parkinsons er en progressiv, degenerativ sykdom som treffer det sentrale nervesystemet. Det fører til ukontrollert bevegelse, inkludert skjelvinger i hodet og hendene. Det finnes ingen kur for Parkinsons sykdom, men noen urter kan bidra til å administrere symptomene.

Typer

Mucuna pruriens - en urt som brukes i ayruvedic medisin - ridderspore, ginseng, gingko biloba og skullcap er urter som ofte brukes for Parkinsons.

Effekter

Mennesker med Parkinsons har ofte overflødig giftstoffer i legemet, selv om det ikke er kjent om det er en av årsakene til Parkinsons eller det er forårsaket av sykdommen. Burdock root, gul dock, cayenne og hagtorn er alle gunstig for clearing giftstoffer.

Expert Insight

Parkinsons bevirker et sammenbrudd i cellene som produserer dopamin, så blokkerer dopamin ødeleggelse er en viktig del av behandle sykdommen. Forskere ved College of Humanities and Sciences i Beijing Union University i Beijing, Kina, oppdaget kinesiske urter Astragalus og codonopsis hemmet ødeleggelsen av dopaminreseptorer hos rotter.

Potensial

Mange urter fungerer bedre når de brukes synergi (kombinert). En urt kan ha en egenskap som forbedrer fordelene ved en annen urt. En god naturlege eller holistisk lege kan hjelpe deg å finne ut hvilke urter som fungerer best når det brukes sammen.

Betraktninger

Kosttilskudd er ikke urter, men CoQ10, kan vitamin C, D og E, R-Lipoic syre og selen også forbedre Parkinsons symptomer. Omega-3 fettsyrer som finnes i fisk og fiskeolje kapsler fremmer generell hjernen helse og kan forsinke utbruddet av symptomene.