Digidexo.com

Hoodia gordonii helserisiko

San Bushman of Southern Africa bruke en sukkulent som heter Hoodia gordonii som et middel til å kontrollere sulten i løpet av sine jaktturer over Kalahari-ørkenen. Annonser for Hoodia har spioneringen sine produkter som en naturlig appetitt suppressant, uten bivirkninger som sett av stammefolk som har brukt det i århundrer. Innledende kliniske studier viste positive resultater. Hoodia tilbys nå i alt fra tabletter til rister til protein barer, men hvor trygt er Hoodia Godonii?

Historie

Pfizer, et av de største farmasøytiske selskaper, kjøpte utvikling og markedsføring rettigheter fra Phytopharm. Siterer problemer isolere og syntetisere P57, appetitt suppressant ingrediens, Pfizer tilbakelevert sine rettigheter. En ex-Pfizer Hoodia forsker, Jasjit S. Bindra, sendte et brev til The New York Times sier at "en tidlig klinisk studie faktisk viste at Hoodia kan være en potent appetitt suppressant. Men det var indikasjoner på uønskede effekter på leveren forårsaket av andre komponenter, som ikke kunne lett fjernes fra supplement. Åpenbart har Hoodia en lang vei å gå før det kan tjene godkjenning for Food and Drug Administration. Inntil tryggere formuleringer er utviklet, Kosten bør være forsiktig med å bruke det. "

Phytopharm samarbeidet med Unilever (Slimfast eier) å bringe til markedet en P57 produkt. I 2008 Uniliver avsluttet forholdet og stoppet deres arbeid med å utvikle en Hoodia-baserte vekttap produktet.

Misforståelse

Hoodia reklame sitere en "klinisk studie" med utført av Phytopharm på overvektige mennesker som tok Hoodia og reduserte sitt kaloriinntak redusert med 1000 i dag. Mens resultatene høres flott, utvalgsstørrelsen var liten. Studien ble ikke publisert i peer-basert medisinsk journal, slik at ingen kan se gjennom de metoder som brukes og resultatene. Upubliserte studier mangler troverdighet.

Effekter

Hoodia gordonii vokser vilt i Sør-Afrika og tar år å modne. Autentisk Hoodia gordonii er eksportert fra Sør-Afrika. Phytopharm er dyrking og etablere Hoodia plantasjer mens tilbuds oppveier etterspørselen. Analyse av noen av de Hoodia kosttilskudd på markedet viste produktene inneholdt lite eller ingen Hoodia.

Teorier / Spekulasjoner

P57 fungerer som glukose --- utløser hjernen til å slutte å spise siden kroppen føles full. Diabetikere bør utvise forsiktighet om å ta Hoodia. Hjernen blir lurt til å tro at blodsukkernivået er høyt. Den normale feedback regulering har blitt endret. Blodsukkernivået dråpe kunne for lavt. Hvis appetitten er undertrykt, er å spise riktig mat til riktig tid også undertrykt. Det er ukjent hvordan Hoodia vil påvirke folk som tar reseptbelagte legemidler og om dette kan påvirke leverfunksjonen.

Betraktninger

Flere kliniske studier må gjennomføres før det kan etableres sikkerhet og effekt av hoodia gordonii. San Bushman bruke produktet i århundrer rettferdiggjør ikke at det er et trygt produkt. Mens Hoodia ser ut til å fungere som en appetitt suppressant, både Pfizer og Unilever støttet av potensielle Hoodia vektkontroll produkter.