Digidexo.com

Om forskjellige typer Eksem og behandlinger

Om forskjellige typer Eksem og behandlinger


Eksem er et begrep som brukes for å beskrive flere ulike forhold av hudirritasjon. Tilstanden er svært vanlig hos spedbarn, men klarner opp på egen hånd i rundt 50 prosent av babyer i en alder av tre. Hvis eksem ikke rydde opp på denne tiden i et barn, vil eksem utbrudd trolig skje gjennom hele livet. Årsakene til mange eksemformer er ukjent, men utbrudd kan utløses av endringer i luftfuktighet, svette og til og med stress. Enkelte former av eksem kan være midlertidig, mens andre ikke er det, men alle typer eksem kan behandles.

Typer

Det finnes mange typer eksem, de vanligste er atopisk dermatitt. Denne formen for eksem ofte går i familier og antas å være forårsaket av en feil i immunsystemet. Kontakteksem er en annen vanlig eksem skjemaet. I kontakteksem, er kløe midlertidig og er lokalisert til områder av kroppen som har vært utsatt for et allergen eller irriterende, for eksempel giften eføy. Årsaken til seboreisk eksem er ukjent, men denne type eksem er identifisert av gule, oljeaktige flekker på huden og omfatter flass og holder hetten. Stasis dermatitt er en tilstand av bena forårsaket av dårlig sirkulasjon. Denne type eksem forårsaker misfarging av huden i tillegg til kløe. Dype blemmer som brenner og klør i håndflatene og fotsålene er forårsaket av dyshidrotic eksem. Nummular eksem er en uvanlig form for tilstanden der røde, skjellete, kløende flekker av hud vises på armer, ben, rygg og rumpe. Denne tilstanden er oftest sett hos eldre menn. Stort sett rammer kvinner, er eksem en form for eksem som starter med en liten oppdatering av irritasjon forårsaker kløe. Når lidende riper kløende flekk på huden det fører til en mer intens kløe, forårsaker den enkelte til å klø mer og forverre tilstanden ytterligere.

Diagnose

Det er ingen spesifikk test for eksem, slik at tilstanden blir ofte påvist ved å eliminere andre muligheter. Leger vil undersøke de berørte områdene og få en detaljert historie om problemet fra pasienten. Skin biopsier kan være nødvendig for å være sikker på at problemet er eksem og ikke en annen type hud sykdom. Hvis legen mistenker kontakteksem, kan allergitester gjennomføres i et forsøk på å oppdage den spesielle eksem trigger.

Behandling

Midlertidige forhold, for eksempel kontakteksem, er ofte behandles med aktuelle antihistamin kremer og fremtiden unngå eventuelle identifiserte allergener eller irritanter. Andre former for eksem kan kreve forskjellige typer behandling. Hydra kremer inneholdende en stor mengde olje kan lette huden tørrhet. Mindre hyppig bading og dusjing kan også bidra til å bevare hudens fuktighet. Alvorlig hudbetennelse kan behandles med kortisonkremer og til og med orale steroider kan brukes til å behandle en spesielt dårlig eksem utbrudd. Perorale antihistaminer kan være foreskrevet hvis eksemet forårsaker ekstrem kløe og ubehag. Noen eksem lider finne lindring i fototerapi, noe som er en behandling som involverer eksponering for ultrafiolett lys. Legemidler for å undertrykke immunsystemet er også brukt til å behandle eksem.

Unngå Flare-Ups

Selv om det kanskje ikke være mulig å unngå eksem flare-ups helt, er det ofte mulig å redusere antallet og intensiteten av fakler. Å redusere flares, unngå vanlige triggere som varmt vann i bad og dusj, boblebad, overoppheting og svetting, ull og polyester klær, og sterke såper og vaskemidler. Wear myk bomull klær vasket i milde vaskemidler. Holde huden fuktig og hydrert er helt avgjørende for å forebygge eksem fakkel. Salver inneholdende en stor mengde olje arbeidet best og bør påføres minst en gang om dagen og umiddelbart etter bading eller dusjing. Det anbefales at hud kremer påføres mens huden fortsatt er fuktig.

Advarsel

Personer med en familie historie av eksem kan ønske å nekte kopper vaksinasjoner. Koppevaksinasjon, og enhver annen vaksinasjon med levende vacciniavirus, kan føre til alvorlige komplikasjoner hos mennesker med eksem. Bruk av kortisonkremer for eksembehandling bør ikke skje over lengre tid, da dette kan resultere i hud som er tynn og skjør. Bruken av corticosteroid kremer over store områder av kroppen kan føre til at steroidet til å bli absorbert inn i kroppen, forårsaker steroid-relaterte helseproblemer. Unngå å få kortisonholdige produkter i øynene, da dette kan forårsake grå stær og glaukom.