Digidexo.com

Iron berikede matvarer

Jern er bare ett av mange mineraler som er avgjørende for å opprettholde en sunn livsstil. Jern er ansvarlig for transport av oksygen gjennom blodet og sørge for at alle bein og muskler får det oksygenet de trenger. Mangel på jern kan føre til tretthet, og denne mangelen fører til at kroppens immunsystem til å fungere dårlig.

Derfor er det viktig å sørge for at et riktig kosthold inkluderer mat rik på jern innhold. Heldigvis er det veldig lett å vedlikeholde et godt avrundet diett som er full av variasjon mens du fortsatt får din daglige behovet for jern.

Definisjon

Sørg for at du er klar på forskjellen mellom matvarer rike med jern og jern-forsterkede matvarer. Iron- berikede matvarer har hatt jern lagt til dem i løpet av utviklingsprosessen, noe som gjør dem mer rik på jern enn de opprinnelig - og naturligvis - var. Derfor kan matvarer som du tror være høyest i jern kanskje ikke, takket være jern tilsetningsstoffer.

I enkelte matvarer, som brød, mel og pasta, har det meste av jern i dem blitt lagt til av festningsverket prosessen. Dette er nødvendig fordi mye av det naturlige jerninnholdet går tapt når matvarene går gjennom den omfattende prosessen for å forandre dem fra deres rå til deres endelige form.

Bestemme God jerninnhold

Se etter sunn mat, ikke bare mat med høyt jerninnhold. Sammenlign jerninnholdet med prosentandeler av andre ting, som for eksempel sukker og fett. En av de mest Deceivingly "gode" kilder befestet jern er korn. Mens korn kan være høy i befestede jern, ofte de er også svært høy i sukker. Dette motvirker fordelene av jern, og du er bedre å se andre steder.

Non-forsterkede Kilder og hva de betyr

Vite forskjellen. Naturlig forekommende kilder til jern er i matvarer som ikke går gjennom en omfattende forberedelsesprosessen, der de mister mye av sin jern. Matvarer som er naturlig høy i jern inkluderer sjømat (spesielt muslinger, tunfisk og reker), kylling (kylling lever), og rødt kjøtt. Noen greener er også naturlig høy i jern, for eksempel grønne grønnsaker, nepe greener og grønnkål.

Absorpsjon

Sørg for at du får mest mulig ut av din jern-forsterkede matvarer. Matvarer er beriket med dette nødvendig mineral fordi det er en viktig del av en diett, men det er andre matvarer som bør alltid gå sammen med jern-forsterkede matvarer for å forsikre deg om at du ikke bare får ditt daglige inntak, men at det er å være ordentlig absorbert i kroppen. Mineralene i jern-forsterkede matvarer kan være notorisk vanskelig å absorbere inn i systemet, men heve vitamin C innholdet i kosten kan hjelpe kroppen å få mest mulig ut av disse berikede matvarer. Foods høy i vitamin C inkluderer appelsiner, grapefrukt, jordbær, kiwi frukt, honningmelon og tomater.

På den annen side høyt inntak av visse matvarer - som for eksempel kaffe, te og melk - kan blokkere jern absorpsjon.

Vanlige Forsterkede Foods

Sjekk etikettene når du kjøper noen av de matvarer som ofte beriket med jern. Disse inkluderer pasta, brød og frokostblandinger. Mange frokostblandinger kan annonsere at de inneholder opptil 30 prosent av USDA daglige anbefalte nivåer av jern.

Farene

Pass på at du ikke overdrive. For mye jern i systemet kan være farligere enn ikke nok. Overflødig jern akkumuleres i leveren, og kan materialisere seg som irritabilitet, tretthet og felles pain-- men ofte symptomene ikke skje før det er permanent skade på vev.

Jern-forsterkede matvarer kan øke denne risikoen ytterligere, hvis konsumert på en jevnlig basis i store mengder. Sammen med vitaminer, kan disse såkalte sunne matvarer setter folk til uforutsette helserisiko. Derfor er det alltid viktig å sørge for at inntak av jern-forsterkede matvarer holdes på trygge nivåer.